Sportválasztó-nap kisiskolásoknak

2023.10.09.
 

A magyarkanizsai önkormányzat a kisiskolásokra is gondolt a Gyermekhét alkalmából. Idén is megszervezték az elsőtől ötödikes osztályosok számára a hagyományos Sportválasztó napot. A Gyermekhét programsorozatának részeként bemutatkoztak a községbeli sportegyesületek, hogy az általános iskolás diákok között népszerűsítsék a sportot és a testmozgást. A rendezvény a magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnokában került megrendezésre, ahová munkatársaival ellátogatott Fejsztámer Róbert polgármester. 
Baráth Zsolt sporttal megbízott polgármesteri tanácsnok elmondta, hogy az idén hatodik alkalommal szervezte meg az önkormányzat a gyerekeknek a sportválasztót. 
- Itt most 500 gyerek van az elsőtől ötödik osztályig az adorjáni, martonosi, velebiti és a magyarkanizsai általános iskolákból. Tegnap Oromon volt megszervezve a rendezvény, ahol a tóthfalui, oromhegyesi iskolásoknak, tegnapelőtt pedig Horgoson a kispiaci és a horgosi gyerekeknek volt Sportválasztó Nap. Az érdeklődés nagyon nagy volt, a gyerekek nagyon élvezték, hogy kipróbálhattak különféle sportokat. A vidéki két rendezvényen négy, illetve öt egyesület vett részt, hogy bemutassák sportágaikat. A gyógyfürdőben ugyanakkor tíz egyesület van itt. Tudni kell, hogy a községben 35 klub van, 28 különböző sporttal, tehát van lehetőség a sportolásra. 
- Melyik sport a legnépszerűbb Magyarkanizsán? 
- Legnépszerűbb a továbbra is a birkózás, a kajak, a kézilabda és a foci. 
- Egy-egy ilyen rendezvény után növekszik-e azoknak a gyerekeknek a száma, akik beiratkoznak valamelyik klubba? 
- Igen, mindegyik egyesület jelzi, hogy ilyenkor ősszel tagtoborzás történik több helyen is, és vannak mindig újabb tagok. Utána van egy kis szóródás, de akik komolyan gondolják a sportot, azok maradnak – mondta Baráth Zsolt. 
A gyerekek kipróbálhatták magukat a különféle sportokban, s szórólapokon tájékozódhattak arról, hogy hogyan tagosodhatnak be valamelyik egyesületbe, de a sportklubok vezetői is a rendelkezésükre álltak, hogy kérdéseikre választ adjanak. 

 


Sportválasztás és aszfaltrajz a Gyermekhét magyarkanizsai zárásaként

Sportválasztó nap Magyarkanizsán

Sportválasztó-nap




Fotóalbum: Puskás Károly