Az ingatlanadó negyedik részlete

2023.11.03.
  

Tájékoztatjuk Magyarkanizsa község polgárait, hogy a 2023-es évi ingatlanadó 4. (negyedik) részletének befizetési határideje 2023. November 15-én jár le.


Értesítünk továbbá minden ingatlanadó-kötelezettet, azokat а magánszemélyeket, akik rendelkeznek egységes elektronikus levélfiókkal az E-uprava portálon, hogy a 2023-аs évre megállapított adókról szóló végzéseket elektronikus formában kapják meg az elektronikus postaládáikba november 3-ától.   
A többi állampolgár november és december folyamán kapja kézhez az ingatlanadóról szóló határozatot. Az ingatlanadóról szóló határozat mellett befizetési útmutatóul szolgáló, kitöltött utasítás (instrukcija na plaćanje) is található, amelyen fel van tüntetve az adóköteles hivatkozási száma (poziv na broj).  Az adókötelezettnek a mellékelt utasításra be kell írni azt az összeget, amely a határozatban szerepel az adott negyedévre.


Kérjük a polgárokat, hogy ellenőrizzék le, van-e különbség a tavalyi, 2022-еs, és az idei, 2023-es határozaton szereplő összegek között, s ezt a különbséget is szíveskedjenek kifizetni.


A mellékelt mintacsekkeken is ki tudják fizetni a vagyonadót – a Szerb Posta közvállalat vagy az ügyviteli bankok tolóablakainál,  (készpénzzel vagy bankkártyával azzal, hogy a kezelési költséget is kell fizetni), Kincstári Igazgatóság fiókjában (Trezor) illetve a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal Szolgáltatói központjának terminálján fizetnek (bankkártyával kezelési költség megfizetésével).


Ha a fizetés készpénzzel történik, akkor a fizetési kód (šifra plaćanja) a 153-as.
Ha a fizetés az e-bank rendszeren keresztül történik, akkor a fizetési kód a 253-as.


A Helyi adóigazgatási főosztály a vagyonadóról szóló határozatokat a Szerb Posta közvállalaton keresztül kézbesíti ki. Ha a polgárok a 2023-as évre szóló vagyonadóról szóló határozatot december közepéig nem kapják kézhez, akkor jelentkezniük kell a Községi Közigazgatási Hivatal Szolgáltatói központjában (Magyarkanizsa, Fő tér 1 sz.) a  4-es asztalnál, ahol átvehetik a határozatot és felvilágosítást is kaphatnak a befizetés módjáról. Telefonon is lehet érdeklődni a határozatokról a 024/4875-166-os telefon 239-es mellékén.


Kérjük a polgárokat, hogy a jövő év elején ellenőrizzék a vagyonadójuk aktuális egyenlegét, mert a 2023-es adó előlegét a 2022-as végzések alapján fizették, s 2023-ban bizonyos zónák esetében változások történtek a fizetendő összegek tekintetében.

 

Helyi adóigazgatási főosztály