Hajnal Jenő Bimbó Mihállyal találkozott

2014.09.24.
  

Dr. Bimbó Mihály magyarkanizsai polgármesterrel találkozott a Magyar Összefogás listavezetője. Bimbó Mihály, a Tisza-menti város vezetője és Hajnal Jenő a többi között az oktatást és a civil szervezeteket érintő kérdésekről beszéltek. A találkozón jelen volt Jerasz Anikó és Nyilas Leonov Anita, akik az október 26-ai nemzeti tanácsi választáson a Magyar Összefogás listáján indulnak.

A Magyar Összefogás lista Hajnal Jenő vezette küldöttsége a magyarkanizsai község településein kezdte meg látogatássorozatát, melynek során oktatási és művelődési intézményeket tekintenek meg, valamint a Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjasaival találkoznak. 

Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője Lovas Ildikó kulturális tanácsos és Nyilas Leonov Anita MNT-jelölt kíséretében elsőként az oromhegyesi Bognár Szabolcsot kereste fel szeptember 22-én, aki az MNT ösztöndíjasaként októberben kezdi meg tanulmányait az Újvidéki Egyetem Természettudományi-matematikai Karának vegyészeti szakán

A látogatássorozat alapvető célja a beszélgetés, a párbeszéd, egyebek mellett annak megismerése, hogy a fiatalok miért döntenek például az újvidéki tanulmányok mellett az anyaországi helyett és hogyan próbálnak megküzdeni a rájuk váró kihívásokkal – mondta a Magyar Összefogás listavezetője, Hajnal Jenő.

A nap folyamán a küldöttség Martonosra, Kispiacra, Oromra, Völgyesre és Tóthfaluba is ellátogatott, kedden pedig a magyarkanizsai intézményeket és ösztöndíjasokat keresték fel, majd a törökkanizsai és a csókai községben folytatta a látogatássorozatot.

Bővebben:


https://www.magyarszo.rs/hu/2471/kozelet_politika/116188/L%C3%A1togat%C3%B3ban-az-MNT-%C3%B6szt%C3%B6nd%C3%ADjasain%C3%A1l-Magyarkanizs%C3%A1n.htm

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/17696/Magyarkanizsai-koruton-a-Magyar-Osszefogas-listavezetoje-.html

https://www.youtube.com/watch?v=-DV2zOLrGsI&list=UUOvBXkLmx4eOVCBcx_gcX5Q


Cikk az Új Kanizsai Újságban



A fényképeket készítette: Puskás Károly építészmérnök