Cseh oktatási szakemberek Magyarkanizsán

2014.09.25.
 

Szeptember 23-án csehországi küldöttség járt Magyarkanizsán. A Hradec Kralove-i régió középiskoláinak vezetői, pedagógusai alkotta csoport először a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központba látogatott. Itt dr. Bimbó Mihály, magyarkanizsai polgármester és az önkormányzat elöljárói fogadták őket, majd  Varjú Potrebić Tatjana igazgatónő előadást tartott a szerbiai középiskolai oktatási rendszerről és a résztvevők tárgyaltak az intézményi együttműködés lehetséges formáiról is.
Áprilisban az RCR Banat fejlesztési központ révén községünk vezetői megismerkedhettek Hradec Kralove, csehországi régió képviselőivel, akikkel tárgyalásokat folytattak először Csehországban, majd Szerbiában az általános gazdaságfejlesztési lehetőségekről. Az akkor megkezdett együttműködés most szakmai területen folytatódott.
A cseh középiskolák vezetőinek küldöttsége rövid sétát tett a városban, majd a középiskola tangazdaságában tett látogatást, ahol megismerkedtek az intézmény tevékenységével, a gyakorlati oktatással.
Bővebben:


https://www.youtube.com/watch?v=9o1BaVTikMM&list=UUOvBXkLmx4eOVCBcx_gcX5Q