Nagy Fanni és Losoncz Szabolcs birkózók a 2023-as év sportolói

2024.02.07.
 

Nagy Fanni és Losoncz Szabolcs birkózók érdemelték ki a 2023-as év sportolója elismerést Magyarkanizsán. A legsikeresebb sportegyesület természetesen a Potisje Birkózó klub lett, életműdíjat pedig Sagmeister Antal, a Kanizsa Asztalitenisz klub sportmunkása kapott. A Magyarkanizsa Községi Sportszövetség a 2023-as Év Sportolója választásának eredményhirdetését február 4-én tartotta meg a városházán. 
A sportolókat és a vendégeket elsőként Borsos Csaba, a Sportszövetség elnöke köszöntötte. Elmondta, hogy igazgatóbizottságuk tagjai szigorú pontrendszer szerint értékelik a sportteljesítményeket, de szívük szerint sokkal több sportolót díjaznának, mert a teljesítményt a különböző sportágakban nem mindig lehet összehasonlítani. 
- Az elmúlt évek tendenciái azt mutatják, hogy az utánpótlás nevelésben még mindig erősek vagyunk, amely elégedettséggel tölt el bennünket és büszkén mondhatjuk el, hogy még mindig vannak olyan sportolóink a különböző korosztályos kategóriákban, akik a tavalyi évben itthon és a világ különböző pontjain, öregbítették egyesületeink, klubjaink, s egész községünk hírnevét - hangsúlyozta Borsos Csaba kiemelve, hogy ugyanakkor edzőiket, egyesületi vezetőiket, hozzátartozóikat is ünnepli a község, mivel az elért sikerhez az ő támogatásuk is nélkülözhetetlen volt. 
Az elnök elmondta azt is, hogy az önkormányzattal is kiválóak a kapcsolataik, amely a Sportszövetség működését teljes egészében biztosítja a községi költségvetésből, de támogatja az egyesületek és klubok egészéves munkáját is, a legeredményesebb sportolókat pedig ösztöndíjjal jutalmazza. A sportinfrastruktúra fejlesztését és karbantartását is finanszírozza az önkormányzat a község minden településén. 
Fejsztámer Róbert polgármester is üdvözölte a sportolókat és sportmunkásokat. Elmondta, örömmel tölti el, hogy évről évre ismerős arcokat pillant meg a díjkiosztón, ami azt jelenti, hogy a jó eredmények nemcsak egyszer történnek meg. 
- A közösségépítés az, ami nekünk nagyon fontos és egyre jobban hiányzik a község egész területéről. Legyenek jó társaságok, legyen kivel megosztani az élményeket, legyen kivel beszélgetni. Ezért is vannak a sportklubok, hogy közösséget teremtsenek, meg hogy kihívást adjanak a fiataloknak, mert utána az élet is tele van kihívásokkal, a középiskolától kezdve egészen az egyetemig – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy jó lenne, ha ezek a sportolók később is itt maradnának a községben edzőkként, sportvezetőkként, hogy mindazt, amit karrierjük alatt megtanultak, továbbadják a következő generációknak. 
A beszédek után következett az ünnepség izgalmasabb része, az oklevelek és díjak kategóriánkénti átadása. 
A pionírok közül a legjobb sportolók Újhelyi Balázs és Habi Orsolya voltak 2023-ban. Mindketten a Potisje Birkózó klub tagjai. 
A kadétok közül a legjobb sportoló Lengyel Kevin és Újhelyi Evelin lett. Ők is a Potisje Birkózó klubban sportolnak. 
A junior kategóriában a 2023-as év sportolója Özvegy Dániel, a Potisje Birkózó klubból és Ladányi Lívia, a Testvériség Kajak klubból. 
A seniorok közül a legsikeresebb sportoló Losoncz Szabolcs és Nagy Fanni, szintén a Potisje Birkózó klub tagjai. 
A legjobb csapat kategóriában a TSC Női Labdarugó klub senior sportolói lettek a legjobbak. 
A legjobb sportmunkás és edző kategóriában Újhelyi Sándor, a Potisje Birkózó klub edzője érdemelte ki 2023-ban az elismerést és kapta meg a serleget. 

 


Nagy Fanni és Losoncz Szabolcs birkózók a 2023-as év sportolói Magyarkanizsán

A 2023-as év sportolóit díjazták Magyarkanizsa községben




Fotó: Puskás Károly