Tájékoztató a nagycsaládos kedvezménykártya igényléséről

2014.09.30.
  

A Magyarkanizsai Községi Tanács 77. ülésén határozatot hozott a három- vagy többgyermekes családokat megillető kedvezménykártyához való jogosultság érvényesítéséről. Ez a jogosultság összhangban van a Magyarkanizsa község 2014–2016. évi népesedéspolitikai cselekvési tervében előlátott intézkedésekkel.

Október 1-jétől a három- vagy többgyermekes családokat megillető kedvezménykártyához (a továbbiakban: kedvezménykártya) való jogosultságot a három vagy több gyermekről közvetlenül gondoskodó szülő, örökbefogadó, gyám vagy nevelőszülő vehet igénybe.

Ennek értelmében gyermek az:

– aki 18. életévét nem töltötte be,

– aki 18. életévét ugyan betöltötte, de nappali tagozatos tanulmányokat folytat (középiskolás, felsőfokú képzésben részesülő hallgató) 26 éves korig,

– aki 18. életévét ugyan betöltötte, de keresőképtelen, fejlődési (testi, szellemi, értelmi, érzékszervi, halmozott) zavarokkal küszködik, föltéve, hogy ez az állapot a gyermek 26. életéve előtt is fennállt.

A kedvezménykártyához való jogosultság érvényesítése iránt kérelmet a család nagykorú tagja nyújthat be a Városháza 2-es számú irodájában (4-es ügyfélasztal) a gyermekvédelemmel megbízott irodai ügyintézőnél minden munkanapon 9–14 óra között, illetve minden helyi irodában 8–14 óra között.

A kérelemhez (KP nyomtatvány) mellékelni kell:

– a család valamennyi gyermeke születési anyakönyvi kivonatának fénymásolatát,

– a család nagykorú tagjainak nevére kiállított személyi igazolvány fénymásolatát, amelyből a személyi igazolvány tulajdonosának lakóhelye megállapítható,

– a gyermekek nappali tagozatos tanulmányainak igazolását,

– fogyatékos gyermek besorolásáról kiállított dokumentum fénymásolatát,

– a kiállítani kért kedvezménykártya leendő használójának arcfényképét (2,5 x 3,5 cm világos háttérrel).

A kedvezménykártyát a jogosultság elismeréséről szóló határozattal együtt a családok egyszerre kapják meg az illetékes hivatalban, ahol az igénylést is átadták.

Érdeklődni a 874-689-es telefonon lehet, illetve a helyi irodákban.

A kedvezményekről és a használatba vételi feltételekről tájékozódhat Magyarkanizsa Község weboldalán: www.kanjiza.rs, illetve a Községi Közigazgatási Hivatal hirdetőtábláján.

Amennyiben a családok igénylik (előre leegyeztetett időpontban) a helyi irodákban, illetve Magyarkanizsán a 2-es számú irodában megoldható az arcfényképek elkészítése is. A kedvezménykártya kiadása ingyenes minden jogosult családtagnak.

A kedvezménykártya használója a változás bekövetkeztét követő 15 napon belül köteles a szervezeti egységnek jelenteni minden olyan változást, amely kihat a számára elismert jogosultságra.



A kedvezmények listája

Kérelem a kedvezménykártyához való jogosultság érvényesítéséhez

Rendelet a gyermekes családok pénzügyi támogatásához való jogosultságokról

Szabályzat a három- vagy többgyermekes családokat megillető kedvezménykártyáról