Az ingatlanadó második részlete

2024.05.07.
   

Értesítjük Magyarkanizsa község polgárait, hogy a 2024-es évre vonatkozó vagyonadó második részletének befizetési határideje 2024. május 15-án jár le. A befizetés a 2023-as év végén kiküldött szerb nyelvű végzés szerint történik.   
A fizetési kód (šifra plaćanja) 153, ha készpénzzel történik a befizetés. Ha az e-bank rendszeren keresztül törlesztik a részletet, akkor a fizetési kód 253.  
A 2023-as szerb nyelvű vagyonadói végzésen megtalálhatóak a negyedévekre lebontott fizetendő összegek, illetve a számla száma, amire utalni kell, illetve az adóköteles személy hivatkozási száma (poziv na broj). 
A polgárok befizethetik az összeget az önkormányzat ügyfélfogadó irodájában (bankkártyával), posta vagy bankok tolóablakainál, illetve a Kincstári Igazgatóság fiókjában (Trezor) azon befizetési mintát követve, amit a végzéssel együtt kaptak meg. A mintára csupán a befizetendő összeget kell ráírni.  
Értesítjük a polgárokat, hogy az Adóeljárási és adóadminisztrációs törvény 22-es cikkelye szerint az elhunytak kötelezettségeit az örökösök törlesztik a megöröklött tulajdonrész arányában akkor, amikor az örökséget elfogadják. Kérjük az örökösöket, hogy törlesszék az elhunyt hozzátartozóik adósságait, ellenben az elhunyt adósságát átkönyveljük az örökösre a megöröklött tulajdonrész arányában.  
Helyi Adóigazgatási Főosztály

 Értesítés