Légtisztítót kaptak közsségi intézmények

2024.05.28.
 

Újabb légtisztító berendezéseket biztosított a magyarkanizsai önkormányzat újabb községi intézményeknek, szervezeteknek, olyanoknak, amelyek közösségi helyiségeiben sok ember megfordul. 
Az akció harmadik köre kapcsán Tomin Zoran környezetvédelemmel megbízott tanácstag nyilatkozott a sajtónak, illetve átadta a berendezéseket az intézmények vezetőinek. 
Ezúttal nyolc légtisztító került átadásra. A Magyarkanizsai Egészségháznak közülük kettő jut azzal, hogy az egyiket a horgosi gyermekrendelőbe kell, hogy elhelyezzék. A Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény négy berendezést kap, a magyarkanizsai moziterembe és a horgosi művelődési házba két-két légtisztítót helyeznek majd el. A Vöröskereszt is kap egy gépet, amit a nyugdíjasok klubjában állítanak fel, illetve a Szociális Központba is jut majd egy. 
Tomin Zoran elmondta, hogy az önkormányzatok, amikor a természetvédelemről van szó, általában fásításban gondolkodnak. Magyarkanizsa sokkal kreatívabb. Az elmúlt időszakban légtisztítót és víztisztító berendezéseket adományoztak az intézményeknek. A gépek önkormányzati tulajdonban vannak, amit az intézmények használatra megkapnak. A mostani projekt során kiosztott berendezések értéke egymillió dinár. 
A tervekről Tomin Zoran elmondta, hogy a központi szeméttelepet szeretnék majd szanálni az elkövetkező időszakban. 
Bővebben: 

 


Légtisztítót kaptak magyarkanizsai intézmények

A tisztább és egészségesebb környezetért

Légtisztító berendezésekkel gazdagodott több intézmény Magyarkanizsán




Fotóalbum Puskás Károly