Támogatás a civil szférának

2024.06.04.
 

Magyarkanizsa tizenhatmillió dinárral támogatja a község területén működő egyesületeket. Fejsztámer Róbert polgármester ötvenhárom civil szervezeti, egyesületi elnökkel írta alá a minap a támogatási szerződéseket a helyi Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központban. 
Hosszú évekre visszamenőleg igyekszünk mindig egy kicsit növelni ezt az összeget, amivel a civil szervezeteket támogatjuk, hangsúlyozta Fejsztámer Róbert. 
- A civil szervezetek támogatására szánt összeg az idén 16 millió dinár, ebből 53 civil szervezetet tudtunk támogatni. Minden egyes közösségben, így Magyarkanizsán is nagyon fontos a civil szervezetek munkája, hiszen az ő munkájuk révén teljesíthető az a társadalmi igény, amelyekre az önkormányzati vagy intézményi figyelem nem terjed ki kellő mértékben - fogalmazott fejsztámer Róbert, aki szerint nagyon fontos, hogy legyenek olyan emberek a község területén, akiknek a civil élet fontos, akik beáldozzák a szabadidejüket, hétvégéjüket. 
- Legtöbbször önkéntesen csinálják ezt a munkát, és ilyen értelemben az önkormányzatnak az a fontos, hogy maga a közösség érezze azt, akár településekre lebontva, akár területekre lebontva, tehát legyen ez az ifjúság vagy éppen a környezetvédelem, vagy éppen csak rendezvényszervezés, tehát legyenek olyan civil szervezeteink, amelyek az élet több területén jelen tudnak lenni, az önkormányzat pedig direkt vagy indirekt módon, vagy közvetlen pénzügyi támogatással pályázatokon keresztül tud segíteni, vagy pedig úgy, hogy biztosítjuk az utaztatást, az altatást, az étkezést, tehát valamilyen formában hozzájárulunk a tevékenységükhöz - mondta a magyarkanizsai polgármester, aki bízik abban, hogy lesz majd utánpótlás a civilszervezetei vezetőket illetőleg. 
- Bízom benne, hogy azok, akik most a civil szervezetekkel foglalkoznak, gondolnak arra, hogy hogyan készítsék fel a fiatalokat erre a közösségi szerepvállalásra, hiszen munkájuk nagy felelősség is. Remélem, hogy még nagyon hosszú évekig azon kell majd gondolkodnunk, hogyan támogassuk őket, hiszen olyan sokan lesznek, hogy mindig jelentős tétel lesznek majd a költségvetésben fogalmazott Fejsztámer Róbert. 
Bővebben: 

 


Magyarkanizsa: Támogatás a civil szférának

Támogatás a civil szervezeteknek