Szép sikert értek el a diáksportolók és a kézilabdázók is

2024.06.13.
 

Jelentős sikereket értek el magyarkanizsai fiatalok a május utolsó napjaiban Újvidéken megtartott XII. Diákolimpián, illetve a Magyarkanizsa Kézilabda Klub U12-es leánycsapata tartományi és országos versenyen. Fejsztámer Róbert polgármester a Városházán június 12-én, szerdán délelőtt fogadta az idei Diákolimpia sikeres általános iskolás résztvevőit és a Magyarkanizsa Kézilabda Klub tagjait. 
A Diákolimpián atlétikában Mészáros Zsóka aranyérmet szerzett, Mészáros Máté, Nadja Vuković és Elena Sujić pedig bronzérmet. A harmadikosok a Kisolimpia poligonjáról ugyancsak bronzéremmel tértek haza. 
Nagyon nagy öröm a számomra, hogy az iskolában is megmutatkozik a sportmunka eredménye, ami a sportmunkásokon keresztül oda is beszivárog, fogalmazott köszöntőbeszédében Fejsztámer Róbert polgármester. 
- A jelenlévő diákok közül nagyon sokan valamilyen sportklubnak is már tagjai, azaz szabadidejükben, külön energiát befektetve, az iskolai kötelezettség mellett részt vesznek a sportklubok életében is. Ez a közösségerősítés szempontjából is nagyon fontos. Örülök neki, hogy a fiatalok úgy döntenek, hogy a telefon nyomkodása mellett az egészséges életmódra is szánnak időt. Nagyon bízom benne, hogy ez a lendület megmarad. Kisiskolásokkal is találkoztunk itt, remélem, hogy sportszeretetük évekig megmarad. Abban is bízok, hogy akik középiskolásként elkerülnek valamelyik másik városba, továbbra is ragaszkodnak majd a sportos élethez, mert azok az eredmények, amiket évről évre elérnek helyi, tartományi vagy köztársasági versenyeken, olyan eredmények, amik egész életük során végig kísérik majd őket, de Magyarkanizsa hírnevét is erősítik - mondta a polgármester. 
Lišić Maja elmesélte, hogy a Diákolimpián különféle feladatok voltak: bukfencezniük kellett, rudat átugrani, padon átsétálni, egy három kilós medicinlabdával egy bóját megkerülni. Célba dobás és futás is volt. 
Mészáros Máté célja az volt, amikor részt vett a Diákolimpián, hogy magasugrásban egyéni rekordot érjen el. Ez ugyan nem sikerült, viszont szerzett egy bronzérmet. Valójában kézilabdázik, az atlétikai edzésekre ezért járt le csupán, hogy az atlétikai edzési módszerekkel is jobb kézilabdázóvá váljék. Konkrétan a magasugrással az volt a célja, hogy a vertikális ugrása fejlődjön. Mivel jó eredményeket ért el ebben is, elkezdett versenyekre járni, a községi, körzeti, körzetek közötti verseny után kijutott a Diákolimpiára is. Máté határozottan fogalmaz: továbbra is kézilabdázónak tartja magát, de atlétikai versenyeken is részt fog venni a jövőben is, ha a kézilabda meccsek mellett az ideje azt megengedi. 
A Magyarkanizsa Kézilabda Klub sportolói közül most az U12-es leánycsapat tagjai kaptak meghívást a polgármesteri fogadásra, de Ivković Ádám klubelnök szerint az egész klubnak a 2023/24-es esztendő volt eddig a legsikeresebb éve. 
- Mindegyik korosztályos csapatunk, amelyik bajnokságban szerepelt, érmet tudott elhozni, tehát dobogós helyezést ért el. Emellett a lányok veretlenül kvalifikálták magukat a vajdasági szuperligába, ahol egy vereséggel, s a legkevesebb kapott góllal második helyen végeztek a bajnokságban, amire nagyon büszkék vagyunk. Vajdaság legrangosabb klubjaival versenyeztünk, s második helyen végeztünk. Kvalifikáltuk magunkat az országos döntőre, ami Mionicán volt megszervezve. Sajnos ott a csoportmérkőzések alatt nem sikerült jó eredményt elérnünk, ezért az utolsó napon helyosztót kellett játszanunk, amit viszont megnyertünk. Azt hiszem tisztesen helyt álltunk, nem szaladtunk bele nagy vereségekbe, országos szinten is bizonyítottuk, hogy erős utánpótlásklub vagyunk, s bármilyen csapatokkal fel tudjuk venni a versenyt - összegezte az eredményeket Ivković Ádám. 
Csikós Flóra elmondta, hogy nagyon komolyan edzettek a versenyre, komolyan összetartott a csaptuk is, de sajnos volt néhány sérültjük is. Egészében véve viszont már nagyon jól fel vannak készülve minden kihívásra. 
A fogadáson résztvevő minden sportoló és edző a rendezvény végén átvehette az önkormányzat ajándékcsomagjait, benne egy-egy kulacsot és egy kis édességet. Reméljük, hogy az, hogy a közösség figyelme a polgármesteri fogadás révén rájuk irányul, újabb löketet ad ahhoz, hogy a következő versenyszezonban újabb kimagasló eredményeket érjenek el. 


Bővebben: 

 


Szép sikert értek el a magyarkanizsai diáksportolók és a kézilabdázók is

Sikeres kézilabdásoknak és diáksportolóknak köszönték meg az eredményeiket

Sikeres diáksportolókat fogadtak Magyarkanizsán

Szép sikert értek el a diáksportolók és a kézilabdázók is




Fotó Puskás Károly