Fejsztámer Róbert marad Magyarkanizsa polgármestere

2024.07.11.
 

Július 10-én tartotta meg alakuló ülését a Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület.
Továbbra is a Vajdasági Magyar Szövetség képviseletében Fejsztámer Róbert tölti be Magyarkanizsa polgármester tisztségét, míg az alpolgármesteri funkciót Neboljša Rakić a Szerb Haladó Párt listavezetője. Az új összetételű Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület tagjai többek között döntöttek az új tanácstagok kinevezéséről is.
Szerda délelőtt tartotta meg alakuló ülését a Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület. A képviselők eskütételét követően titkos szavazás keretén belül megválasztották a KKT új elnökét Újvári Zsombor személyében, míg az elnök helyettesi tisztséget az oromhegyesi Jadranka Balaž tölti be. Az újonnan megalakuló testület 29 tanácstaggal rendelkezik. Ebből 19 a Vajdasági Magyar Szövetség, míg 8 a Szerb Haladó Párt és 2 a Szabad Polgárok Mozgalma alkotja. Az ülés alatt titkos szavazással bizalmat szavaztak Fejsztámer Róbertnek, aki a következő mandátumban is polgármester szerepét tölti be, míg az alpolgármester továbbra is Neboljša Rakić lesz.
Fejsztámer Róbert elmondta: „Ezzel a nagy felhatalmazással és ezekkel a szavazatszámokkal úgy gondolom, hogy politikailag is, és emberileg is egy nagy felelősség hárul majd ránk és mindenkire, aki ebben a csapatban dolgozik.”
A Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség már nyolc éve, hogy koalíciós partnerek. A cél most is közös- együtt tenni a közösségért- emelte ki nyilatkozatában Teslić Zoran a Községi Képviselő-testület tagja:
„Igyekszünk továbbra is képviselni a magyarkanizsai lakosok érdekeit, mint a 13 településen. Igyekszünk továbbra is befektetőket hozni a községben, mint ahogy ezt eddig is történt az elmúlt 8 évben.”
Az alakuló ülésen megválasztásra kerültek a tanácstagok is. Dobó Ella a sporttal, Bagány Ágnes a közoktatással, Bicskei Ibolya a művelődéssel és civil szervezettekkel lett megbízva. Gajdos Zolna a gazdaság fejlesztéssel, míg Dávid József a beruházások és nemzetközi pályázatok területén tevékenykedik majd, míg Zoran Tomin a környezetvédelemmel és Marko Ždero a kommunális ügyekkel lett továbbra is megbízva.
A következő ciklusban a nagyobb beruházások megvalósítására szeretnénk összpontosítani- emelte ki Fejsztámer Róbert, miután az új összetételű Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület újból bizalmat szavazott neki, ezáltal pedig a következő négy évben is Magyarkanizsa polgármesterként tevékenykedik. Hozzátette nagyobb beruházásnak számítanak azok a projektek, amely költségvetésileg nagy kihívást jelentenek az önkormányzat számára. Ilyen például az elkerülő út, a Vigadó épületének további felújítása, vagy épp a martonosi-, adorjáni-, oromhegyesi bekötőút felújítása is.
„Úgy gondolom, hogy a mindennapi működés kisebb-nagyobb botlásokkal megy, tehát a fókuszt és a figyelmet a nagyberuházások felé kell irányítani, hiszen azokba is rengeteg időt és energiát bele kell ölni, ahhoz, hogy meg tudjanak valósulni hiszen tartományi, köztársasági vagy épp nemzetközi forrás szüksége hozzá, hogy egyáltalán megtudjuk őket csinálni.”
Bővebben:

 


Fejsztámer Róbert marad Magyarkanizsa polgármestere

Régi új csapat: Megalakult az új magyarkanizsai községi képviselő-testület

Harmadszor is Fejsztámer Róbert Magyarkanizsa polgármestere




FOTÓALBUM Puskás Károly