Értesítés – kutatófúrások elvégzéséről

2024.07.12.
 

A Szerb Köztársaság Kormányа számára kiemelkedően jelentős energetikai projekt megvalósítása a 05: 351-12062/2023 (kelt 2023. 12. 07-én) számú kormányhatározattal összhangban zajlik az építésről szóló törvény 35. szakasza alapján.
A befektető Transnafta AD Pancsova, a  projekt megvalósításának ütemterve szerint 2024. július és augusztusában ,Újvidék város (Újvidék III. és Káty községek), Zsablya, Óbecse, Ada, Zenta és Magyarkanizsa községek területén. A cég részletes geológiai és hidrogeológiai vizsgálatokat végez az olajvezeték jövőbeni megépítése feltételeinek megállapítása céljából.
A részletes geológiai és hidrogeológiai vizsgálatok során Ø101 mm átmérőjű, 4-10 m tervezett mélységű kutatófúrásokat végeznek a helyszíntől és a rendeltetéstől függően.  
Ezenkívül a vizsgálatok geo műszaki elemzés céljából mintavételezést, és a terep feltérképezését is magukba foglalják. A vízi akadályok helyszínein Ø50 mm átmérőjű piezométer építenek be. A föld felszíne feletti építményekhez vezető utak helyszínein kutatóárkokat alakítanak ki, mintát vesznek laboratóriumi vizsgálatokhoz annak feltérképezéséhez.
A bányászatról és geológiai kutatásokról szóló törvény rendelkezéseinek, valamint az illetékes hatóságok feltételeinek megfelelően a munkálatok megkezdésének bejelentése és a felügyeleti szervek értesítése után, szakmai felügyelet és régészeti szakhatóság jelenlétében kerül sor a munkálatokra. A cég pedig köteles helyreállítani a munkaterületet és visszaállítani az eredeti állapotokat a projekt végeztével.

 



Helyszínek