Gázátadó állomás épül Horgosnál

2024.08.16.
 

Megtartotta második rendes ülését az új összetételű községi képviselő-testület Magyarkanizsán. Az ülést követően Pletikoszity Tibor és Teslić Zoran frakcióvezetők nyilatkoztak a sajtónak, s ismertették a napirendi pontokat.


Az ülésen hat napirendi pont szerepelt, s mindegyiket elfogadták a képviselők.
Elsőként négy új képviselő mandátumát hitelesítették, akik azon társaikat váltották, akik községi funkcióra kerültek. Pálfi Krisztián Fejsztámer Róbert helyett került be a községi KKT-be a VMSZ listájáról. Mint ismeretes Fejsztámer Róbertet az elmúlt ülésen ismét megválasztották polgármesternek. A Szerb Haladó Párt vezette listáról Nebojša Rakić polgármester-helyettes, Marko Ždero és Zoran Tomin községi tanácstagok helyére Gordana Nikolić, Eleonora Tolić és Siniša Gmijović került. Megválasztásuk után mindannyian letették a képviselői esküt.


Az ülés folytatásában egy jelentős döntést hoztak meg a képviselők, elfogadták a Horgos nevét viselő új gázátadó állomás részletes építési szabályozási tervét. Ez a döntés új fejlesztési lehetőségeket nyit Magyarkanizsa község számára és jelentős hatással lesz a környék gazdasági fejlődésére.


A képviselők határozatot hoztak Magyarkanizsa település általános rendezési tervének módosításáról és kiegészítéséről. E tervet a vajdasági Városrendezési Intézet készítette el és várhatóan jelentős szerepet játszik majd a nemzetközi hajóforgalom itteni élénkítésében is.


Az ülésen a két ellenzéki képviselő nem volt jelen, a napirendeket így ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadták el.


Bővebben:

 


Magyarkanizsaiképviselő-testület: Gázátadó állomás épül Horgosnál

Elfogadták Horgos új gázátadó állomásának tervét

A Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület 2. ülése