Modern digitális eszközök a horgosi iskolának a NIS-től

2024.09.06.
 

Az „Együtt a közösségért 2023” program keretében, a NIS vállalat és a magyarkanizsai önkormányzat együttműködése kapcsán idén a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola épületében került sor fejlesztésekre. Modern digitális eszközöket szereztek be, megvalósult a bútorok cseréje, valamint a videó megfigyelő rendszer fejlesztése is megtörtént, összesen 4 millió dinár értékben.
A donáció kapcsán a NIS illetékesei, Milan Borenovićtyal, a cég észak-bánáti részlege vezetőjével az élen ma ellátogattak a horgosi iskolába, ahol látványos fizika és kémiaórát is szerveztek a diákoknak.
- A NIS kőolajipari vállalat pályázatának köszönhetően jelentős fejlesztések valósultak meg az intézményünkben - nyilatkozta a sajtónak Gulyás Oldal Anita, az iskola igazgatója. - A mintegy 4 millió dinár értékű támogatásból beszerzésre került négy interaktív tábla, két nagy teljesítményű laptop, a kamerarendszer felújítására is sor került és iskolai bútorzatot is megjavítottuk. A beruházás óriási segítség volt intézményünk számára, mert ezt önerőből nem tudta volna megvalósítani az iskola. Fontos volt számunkra a fenntarthatósági fejlődés elve, miszerint a bútorzatoknak a talapzatát meghagytuk, átfestettük, és csak a fedőrészt, a faszerkezetet cseréltük ki. Külön köszönettel tartozunk Magyarkanizsa önkormányzatának, amely mindenkori támogatásáról biztosít minket, intézményünket, a NIS vállalatnak pedig azt köszönjük, hogy hozzájárult ehhez az infrastrukturális fejlesztéshez.
Az eseményen megjelent Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester is, aki elmondta, hogy az önkormányzatnak nagyon jó együttműködése van a NIS-szel, ami már hosszú évekre visszavezethető.
- 2009-ben indult az Együtt a közösségért program. Tavaly a projektnek 8 millió dináros keretösszege volt, amiből 4 millió dinárt biztosított a NIS a Kárász Karolina Általános Iskola eszközbeszerzésére. Ez az önkormányzatnak és egyáltalán a közösségnek is minden évben nagy segítség, hiszen a kőolajjáradék mellett, amit minden hónapban fizet a NIS, ez az éves program egy külön tétel, amit biztosítanak azoknak a községeknek, városoknak, ahol a munkájuknak nagy része zajlik, így Magyarkanizsa község is minden évben kap ebből a támogatásból. Természetesen van, amikor az önkormányzatnak ehhez a kerethez hozzá kell tenni valamennyit, hogy egy nagyobb programot meg tudjunk valósítani. A mostani, tehát a 2023-as évi támogatás esetében, sem a horgosi általános iskola, sem a magyarkanizsai középiskola programja esetében nem kellett ezeket az eszközöket megtoldani, hiszen a NIS egy teljes körű pénzügyi támogatást biztosított ezeknek az eszközöknek a beszerzésére. Bízom benne, hogy ez így fog folytatódni, hisz ugyebár volt eredetileg erre egy 5 millió dináros keret, amit fölemeltek 8-ra – mutatott rá a polgármester.
Fejsztámer Róbert bízik abban, hogy szépen lassan, ha nem is minden évben, de azért rendszeresen, ezen a kereten mindig tudnak növelni, hiszen nem az önkormányzat költi el ezeket a pénzeket, hanem vagy intézmények, vagy civil szervezetek pályázzák meg ezeket az eszközöket, mégpedig azokra a programokra, amit közösen a NIS-szel meghatározva, a közösségfejlesztés szempontjából fontosnak tartanak.
Bővebben:

 


Modern digitális eszközök a horgosi iskolának a NIS-től

Jobb feltételek az új tanévben

„Együtt a közösségért 2023”

A NIS pályázatán nyert támogatást a horgosi iskola