Falvak Miholj-napi Találkozója volt Horgoson

2024.09.23.
 

A tavalyelőtti velebiti és a tavalyi oromhegyesi rendezvény után, idén Magyarkanizsa község területén, Horgoson került sor a Falvak Miholj-napi Találkozója elnevezésű rendezvényre, melynek megvalósulását most is a szerbiai vidékfejlesztési minisztérium támogatta. A rendezvény szervezője a magyarkanizsai önkormányzat volt.
A helybeli horgosi Kárász Karolina Általános Iskola diákjai mellett szabadkai, sándori, moholi és magyarkanizsai gyerekek vettek részt a rendezvényen, akik zenével, tánccal és szavalatokkal mutatkoztak be, majd egy 12 pályából álló ügyességi versenyen próbáltak a legjobbak lenni.
Nebojša Rakić polgármester-helyettes elmondta, hogy a vidékfejlesztési minisztériummal az önkormányzatnak elég sok minőségi projektuma volt már, például beszereztek egy 21 férőhelyes minibuszt, ami a művelődési egyesületek, sportklubok rendelkezésére áll. Emellett több mint 150 házat tudtak biztosítani szociálisan veszélyeztetett családoknak, fiatal házaspároknak és kezdő gazdálkodóknak.
Gyakorlatilag a közösségépítés volt a rendezvény célja, nyilatkozta Újvári Zsombor, a magyarkanizsai képviselő-testület elnöke hozzátéve, hogy a résztvevő gyerekeknek felejthetetlen élményben lesz részük és ez a lényeg.
A rendezvény keretében a gyerekek hagyományos népi édességeket kóstolhattak meg, ami szintén nagy sikert aratott.
Bővebben:

 


Falvak Miholj-napi Találkozója volt Horgoson

Horgoson tartották meg a Falvak Miholj-napi Találkozóját