Nyílt felhívás autós gyerekülések odaítélésére

2024.09.26.
  

A helyi önkormányzatról szóló törvény 44. szakasza (Az SZK Hiv. Közlönye, 129/2007., 83/2014. – másik törvény, 101/2016. – másik törvény, 47/2018. és 111/2021 sz.), Magyarkanizsa község alapszabálya 67. szakasza (Magyarkanizsa Község Hivatalos Lapja, 2/2020. sz. – egységes szerkezetbe foglalt szöveg) és a Magyarkanizsa község területén zajló közlekedés biztonságának előmozdítását szolgáló eszközök 2024. évi felhasználási programja  alapján a magyarkanizsai polgármester

 

NYÍLT FÖLHÍVÁST
TESZ KÖZZÉ A MAGYARKANIZSA KÖZSÉG ÚTJAIN ZAJLÓ KÖZLEKEDÉS BIZTONSÁGÁNAK ELŐMOZDÍTÁSÁT SZOLGÁLÓ AUTÓS GYERMEKÜLÉSEK 2024. ÉVI KIOSZTÁSÁRA

 

A nyílt fölhívás címzettjei azok az állandó lakóhellyel Magyarkanizsa község területén rendelkező szülők, akiknek gyermeke 2023. január 1. és 2023. december 31. között született, a felhívás célja pedig európai ECE R44/04 szabvány szerint gyártott  autós gyermekülések kiosztása.

    A személygépkocsiba való gyermekülés műszaki jellemzői:

  • az ülés az I, II és III csoportba tartozik és 9–36 kg súlyú gyermekek szállítására  szolgál
  • ЕCЕ R44/04 tanúsítvánnyal rendelkezik
  • az ülés biztonsági rendszerrel rendelkezik, 5 rögzítési ponttal
  • a fejtámla magassága állítható

Autós gyermekülés elnyerésének feltételei:

  • az egyik szülőnek rendelkeznie kell személygépkocsival;
  • az egyik szülőnek Magyarkanizsa község területén kell állandó lakóhellyel rendelkeznie;
  • a gyermek 2023. január 1. és 2023. december 31. között született;
  • a pályázati felhívásra jelentkező család a Magyarkanizsa község által közzétett pályázatot megelőző négy évben nem kapott autós gyermekülést;
  • egy család egy autós gyermekülést kaphat, kivéve, ha ikergyermekekről, illetve egy szülésből szármaszó több gyermekről van szó.

    A pályázáshoz benyújtandó iratanyag:

  • az egyik szülő személygépkocsi-tulajdonának bizonyítéka (forgalmi engedély elektronikus olvasata)
  • az egyik szülő Magyarkanizsa községbeli állandó lakóhelyének bizonyítéka (személyi igazolvány elektronikus olvasata vagy lakóhely-igazolás)
  • a gyermek születési anyakönyvi kivonatának fénymásolata.

A nyílt fölhívás teljesítéséhez szükséges eszközöket a magyarkanizsai községi költségvetés a Magyarkanizsa község területén zajló közlekedés biztonságának előmozdítását szolgáló eszközök 2024. évi felhasználási programjában meghatározottak szerint sorolja be, forrásuk pedig a Magyarkanizsa község területén közlekedési szabálysértésekből befolyó eszközök.


A pályázási határidő a 2024. szeptember  25. és 2024. október 9. közötti 15 nap. A határidő után beadott jelentkezések a pályázaton nem vesznek részt.


A jelentkezési formanyomtatvány a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal Ügyfélszolgálati irodájában (2. számú iroda) a 8-as asztalnál munkanapon 8.00 és 14.00 óra között vehető át, vagy letölthető a magyarkanizsai önkormányzat hivatalos honlapjáról.


A jelentkezéseket postai úton a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal címére (Fő tér 1, 24420 Magyarkanizsa) „Gyermekülés-pályázat” megjelöléssel vagy személyesen a magyarkanizsai községi ügyfélszolgálaton (2-es iroda, 8-as. asztal) kell benyújtani.


A nyílt fölhívást közzé kell tenni a magyarkanizsai önkormányzat hivatalos világhálós honlapján és a városháza hirdetőtábláján.


A magyarkanizsai községi közúti közlekedésbiztonsági tanács jegyzőkönyvbe foglalja a nyílt fölhívásban előírt feltételeket teljesítő pályázók javasolt névsorát.


Az autós gyermekülések kiosztásáról a Magyarkanizsai Községi Tanács hoz határozatot.


Fejsztámer Róbert,
polgármester

 



Nyílt fölhívás a Magyarkanizsa község útjain zajló közlekedés biztonságának előmozdítását szolgáló autós gyermekülések 2024. évi kiosztására (.docx)

Formanyomtatvány (.docx)

Nyílt fölhívás a Magyarkanizsa község útjain zajló közlekedés biztonságának előmozdítását szolgáló autós gyermekülések 2024. évi kiosztására (.pdf)