A képviselő-testület 21. ülése

2014.12.01.
 

A jövő évi vagyonadókulcsok meghatározása és a valamikori katolikus kistemető felszámolása is napirenden szerepelt a magyarkanizsai községi-képviselő testület november 28-i ülésén, de a költségvetésről is vitáztak a képviselők.
A 2015-ös vagyonadó meghatározásához a képviselő-testületnek el kellett fogadnia a településeken belüli, fejlettségi szintjük alapján meghatározott övezeteket, ami meg is történt. A meghozott rendeletek alapján a jövő évi vagyonadókulcs csak alig tér el az ideitől – nyilatkozta az ülés után Domonkos Tibor, a pénzügyi, költségvetési és helyi adóigazgatási főosztály vezetője. A természetes személyek esetében a harmadik övezetben lakók földadókulcsa módosult. Eddig kataszteri hovatartozásuk, a jövőben a föld minősége alapján adóznak tulajdonosaik. 
A katolikus kistemető megszüntetése már évtizedek óta napirenden szerepel. A nem tisztázott tulajdonjogi viszonyok miatt csak most kerülhetett rá sor, amikor kiderült, hogy a terület községi tulajdonban van. 
Elfogadták a községi költségvetés kilenchavi megvalósulásáról, a községi jelentőségű rendezvények megtartásáról és pénzeléséről szóló rendeletet. Valamint bizottsági és iskolaszéki tagok cseréjéről is döntöttek.
Bővebben:


https://www.magyarszo.rs/hu/2539/vajdasag_magyarkanizsa/119093/Magyarkanizs%C3%A1n-nem-v%C3%A1ltozik-a-vagyonad%C3%B3.htm

https://www.youtube.com/watch?v=UbSkGd03EjA&list=UUOvBXkLmx4eOVCBcx_gcX5Q




A fényképeket készítette: Puskás Károly építészmérnök