Oktatóközpont a kajak-házban

2014.12.31.
 

A Sport és Ifjúsági minisztérium, valamint a tartományi és a szerbiai kajakszövetség képviselőit látta vendégül december 30-án a magyarkanizsai önkormányzat és a Testvériség Kajak Klub. A városházán zajlott tárgyalások során a sportklub, az önkormányzat, az említett szövetségek és a minisztérium együttműködéséről esett szó. Egyeztetések folytak arról is, hogy 2015-ben mely sportfejlesztési projektumok számíthatnak támgogatásra a különböző szintekről.

A házigazdák és a magas rangú vendégek látogatást tettek a tisza-parti kajakháznál is, hiszen a klub egyik régi terve, hogy a még befejezetlen épületben egy modern, edzőtermekkel, vendégfogadó szobákkal és további termekkel kialakított oktatóközpontot hozzanak létre.

Miroslav Aleksić, a szerbiai kajakválgatott sportigazgatója kiemelte, a kajakszövetség célja népszerűsíteni, tömegesíteni ezt a sportágat, és létrehozni több erős képzőközpontot az ország terültén ennek a célnak az elérésére. A sportigazgató szerint a magyarkanizsai klub az ország legjobbjai között van, és remélhetőleg a kajaksport egyik fontos központjává válik majd.

A Sport és Ifjúsági Minisztériumot Marija Mitić, Vanja Udovičić miniszter tanácsadója képviselte, aki hangsúlyozta, Magyarkanizsa a határon átnyúló együttműködések szempontjából is kiemelkedő szerepet tölt be, hiszen a sportfejelsztések terén a tudáscsere, a szakemberecsere és a képzés rendkívül fontos.

Bővebben:


https://www.youtube.com/watch?v=sqnw7b6ta30