Babalátogatóban a magyarkanizsai polgármester

2015.03.04.
 

50-50 ezer dinárt kapott 2015 két első újszülöttje Magyarkanizsa Községben. Bimbó Mihály községi elnök március 3-án délelőtt látogatta meg a családokat és adta át a nekik járó támogatást.

Az év első kislánya, Marica, január 2-án született. Dragan Stojkovnak és feleségének ő az első gyermeke. A hulladékvas-gyűjtésből élő fiatal család a Községi Szociális Központ épületében vette át az önkormányzat adományát.

Az oromi Gulyás családban január 5-én jött világra Ádám. Személyében 4 éves Léna új kistestvért kapott. Noha Gulyáséknak már van tapasztalatuk, így sem könnyű a gyermeknevelés, vélekedik az anyuka, Gulyás Szindirella.

Noha a községi költségvetést kurtítani kellett, Magyarkanizsa önkormányzata a családtámogatásokat nem nyirbálta meg. Az első, második és harmadik babáknak 15-15 ezer dináros támogatást nyújt, részt vállal a mesterséges megtermékenyítés költségeiből, biztosítja a kedvezményekkel járó nagycsaládos kártyát, fedezi a családok harmadik és negyedik gyermekeinek teljes óvodai ellátását és 440 ingyenes uzsonnát is pénzel.

 

Bővebben:


https://www.magyarszo.rs/hu/2633/vajdasag_magyarkanizsa/123231/%C3%96tvenezer-din%C3%A1r-az-els%C5%91-bab%C3%A1knak.htm

https://www.youtube.com/watch?v=O5bxk2a9fS8


Babalátogatóban a magyarkanizsai polgármester



A fényképeket Puskás Károly és Molnár Áron készítette