Magyarkanizsán járt Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete

2015.04.02.
 

Magyarkanizsával ismerkedett április 1-jén, első hivatalos bemutatkozó látogatásán Pintér Attila. Magyarország belgrádi nagykövete a községi elöljárókkal folytatott megbeszélését követően vendéglátói kíséretében megtekintette a város oktatási és művelődési komplexumát.
Bimbó Mihály polgármesterrel és munkatársaival folytatott beszélgetése során Pintér Attila megismerkedett Magyarkanizsával és fejlesztési lehetőségeivel, majd Magyarország szerbiai gazdasági jelenlétének közeli növekedéséről tájékoztatta vendéglátóit. Ennek keretében a Tisza-menti község is megtalálhatja helyét. A diplomata elmondta, hogy az eddigi egy gazdasági szakértő helyett, hamarosan három ilyen magyar diplomata működik majd Szerbiában. Az országban hamarosan megjelenik a Magyar Nemzeti Kereskedőház és az Eximbank is. A nagykövet és kísérete ellátogatott a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézménybe, a Regionális Kreatív Műhelybe és a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központba.
Magyarkanizsa polgármestere nagyra értékelte a magyar nagykövet látogatását. Szerinte ez tovább erősítheti a határ menti község és az anyaország kapcsolatát, elsősorban gazdasági, oktatási és művelődési téren. Bimbó Mihály ennek az erősítéséhez Pintér Attila nagykövet támogatását kérte. 
Újságírói kérdésre válaszolva, Pintér Attila nagykövet elmondta, hogy a munkálatok jelen állása szerint a régi horgosi határátkelő megnyitására még az idei turistaidény kezdete előtt sor kerülhet, a Belgrád–Budapest-vasútvonal korszerűsítése pedig az év vége előtt kezdődhet meg.

Bővebben:


https://www.magyarszo.rs/hu/2663/vajdasag_magyarkanizsa/124961/A-c%C3%A9l-a-gazdas%C3%A1gi-kapcsolatok-er%C5%91s%C3%ADt%C3%A9se.htm

http://www.rtv.rs/hu/gazdas%C3%A1g/t%C3%B6bb-szerb-%C3%A1rut-a-magyar-piacra!_584783.html

https://www.youtube.com/watch?v=dALHU95ojbs

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/18438/Magyarkanizsara-latogatott-Magyarorszag-belgradi-nagykovete.html




A fényképeket készítette: Puskás Károly építészmérnök