Községbeli egyetemisták kaptak tartományi utazási támogatást

2015.04.29.
 

A tartományi kormány épületében április 27-én Vladimir Pavlov tartományi tudományügyi és technológiai fejlődési titkár írt alá szerződést Magyarkanizsa községgel az ingázó egyetemisták útiköltségeinek a fedezéséről. A Tartományi Tudományügyi és Technológiai Fejlődési Titkárság mind a 44 vajdasági község számára meghirdette a pályázatot, viszont sok község nem élt a lehetőséggel, a többi között Szabadka, Zenta és Topolya sem.

A pályázaton legkisebb 8,5-ös átlaggal rendelkező, állami költségvetésen tanuló egyetemisták vehettek részt, akik nem a lakóhelyükön végzik a tanulmányaikat. 32 vajdasági községből 3200 egyetemista pályázott sikeresen.

Katkics Zoltán, Magyarkanizsa község oktatásügyi tanácsosa azt nyilatkozta, hogy a községben három okból van csak 4 egyetemista pályázó.

– Elsősorban a községi ösztöndíj elnyerése kizáró ok. Másodsorban a támogatás csak a napi ingázókat érinti, és az egyetemistáink döntő többsége bent lakik Szabadkán vagy Újvidéken. A harmadik ok pedig, hogy csak az állami költségvetésen tanulók pályázhattak – részletezte Katkics.

 

Bővebben:


http://www.magyarszo.com/hu/2689/kozelet_oktatas/126283/Tartom%C3%A1nyi-t%C3%A1mogat%C3%A1s-az-ing%C3%A1z%C3%B3-egyetemist%C3%A1knak.htm