Jégvédelmi rakétákat vásárolt Magyarkanizsa

2015.06.03.
 

Hat kis és huszonegy nagy hatótávolságú jégelhárító rakétával gyarapodott június 2-án a község állománya. A kilenc kilövőhely most már két beavatkozásra elegendő rakétával rendelkezik.

A kispiaci Nagy Vilmos már egy évtizede a Kishomok melletti rakétaállomás lövésze. Saját földjei is a környéken vannak, ezért különösen nagy odaadással végzi a munkáját, nem is igen verte még el termését a jég. Ha van rakéta, ő mindig jól céloz – állítja. Ennek ellenére fél évtizeddel ezelőtt jégverés sújtotta a magyarkanizsai községet.

Az új jégelhárító rakétákat a bajsai radarközpont szakemberei hozták el Magyarkanizsára. Jelenleg hat kilövőállomás működik a községben, a horgosi, oromi és oromhegyesi beüzemelése pedig folyamatban van.

Az állami földek bérbeadásából a községi önkormányzat egymillió dinárt különített el erre a célra, mert csak saját rakéták birtokában tudja biztosítani a termőterületek megfelelő jégvédelmét. Teljes jégvédelem azonban nem létezik.

Bővebben:


https://www.magyarszo.rs/hu/2725/vajdasag_magyarkanizsa/128138/Meg%C3%A9rkeztek-a-rak%C3%A9t%C3%A1k-Magyarkanizs%C3%A1ra.htm

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/18684/Magyarkanizsa-Az-onkormanyzat-vasarolt-jegvedelmi-raketakat.html