Az új híd megoldotta az oromi gazdák több évtizedes gondját

2015.06.18.
 

Új hidat avattak június 17-én a Tisza-Palics csatorna Oromhoz közeli szakaszán. Ezzel megoldódott azoknak az oromi gazdáknak a több évtizedes gondja, akik a csatorna túlpartján lévő földjeiket eddig csak 7 kilométeres kerülővel tudták megközelíteni.

Az oromi termelők nagyon örülnek a hídnak. Cseszkó Valériáék ezután könnyebben juthatnak el földjeikhez, a kanális túloldalán élő Konc Dénesék pedig a faluba juthatnak el gyorsabban.

Bimbó Mihály, magyarkanizsa polgármestere: „2010-ben a csatorna megáradt vize elmosta az itt akkor felépített földes átjárót, és az önkormányzat közbenjárásának köszönhetően sikerült a Tartományi Mezőgazdasági Titkársággal és a Vajdaság Vizei Közvállalattal közösen megépíteni ezt az átjárót.”

Branislav Bogaroški, tartományi mezőgazdasági titkár szerint az oromi csatornahíd felépítése a tavalyi árvízvédelmi helyzet miatt késett.

Nyilas Mihály tartományi kormányalelnök az adók visszaforgatásának szép példájaként értékelte ezt a beruházást. „A gazdák, akik lelkiismeretesen fizetik adóikat, a lecsapolási járulékot, azok természetesen elvárják azt, hogy ha nem is minden, amit befizetnek, de nagy része annak vissza kerüljön oda, ahonnan származik. Ez most megtörtént, ez a 8 millió dinár így került ide vissza.”

Ha kis késedelemmel is, de az aratás kezdetére a híd elkészült, az oromi gazdáknak nem kell többé kerülniük, hogy a csatorna túloldalán lévő földjeikhez eljussanak. A híd kivitelezési munkálataival párhuzamosan az oda vezető utakat is felújították.

Bővebben:


https://www.magyarszo.rs/hu/2740/vajdasag_magyarkanizsa/128867/H%C3%ADdavat%C3%B3-az-oromi-kan%C3%A1lison.htm

https://www.youtube.com/watch?v=dosaon1gUjI




A fényképeket készítette: Puskás Károly építészmérnök