Ezrével érkeznek Magyarkanizsára a migránsok

2015.08.26.
 

Az észak-vajdasági településen létesített pihenőhely már csak nehezen képes ekkora számú bevándorló ellátására. Az elkövetkező napokban sem lehet javulásra számítani.

A magyarkanizsai pihenőhelyre folyamatosan érkeznek a migránsok. Egyes információk szerint a mai nap még további 40 zsúfolásig telt autóbusz érkezhet ide. A migránsok azonban csak megpihennek a Tisza-parti városban, mert az esti órákban tovább indulnak Magyarország felé.

Mintegy hét-nyolcszáz menekült tartózkodott kedden kora délután a magyarkanizsai vásártéren létesített pihenőhelyen. Tisztálkodtak, ruhát szárítottak, étkeztek, megpihentek az illegális határátlépés előtt.

– Pakisztánból jöttem, országomban nagy problémát okoz a sok szemét, és az elektromos hálózattal is gondok vannak. Emberek halnak meg, nagy gondok vannak. Ez az oka, hogy barátaimmal Albánián keresztül más országokba megyünk.

Az illetékesek szerint Magyarkanizsa egyre nehezebben tud megküzdeni a migránsáradattal. A vásártéren létesített pihenőhely befogadóképessége 820 fő, azonban napi szinten 3-4 ezer menekült érkezik a Tisza-menti városba. Lackó Róbert, a magyarakanizsai KKT elnöke: „Az éjszaka 62 autóbusz menekültet kaptunk, akiknek java része át is jutott a határon, viszont 500-600 ember itt maradt reggelre is Magyarkanizsán, és ebben a pillanatban a számuk 500 és 800 között van, ezt nem tudjuk pontosan megítélni. Az információink szerint jelenleg is mintegy 40 autóbusz tart mifelénk Belgrádból és Szabadkáról.” A migránsok számára létesített magyarkanizsai pihenőhelyen nemcsak a tömeg, hanem a feszültség is nagyobb. Különböző etnikai csoportok között gyakori a szóváltás és már dulakodásra is sor került.

 

Bővebben: