A segítségnyújtás nem politikai kérdés

2015.09.03.
 

A magyarkanizsai vásártéren kialakított pihenőközpontba látogatott ma Bojan Pajtić, a tartományi kormány elnöke. Kíséretében volt egyebek mellett Nyilas Mihály a Tartományi Migrációs Tanács elnöke és Branislav Bugarski tartományi önkormányzati és regionális együttműködési titkár.

A látogatást megelőzően a tartományi tisztségviselők rövid megbeszélést folytattak az önkormányzat képviselőivel a pihenőközpont működésének további tartományi támogatásáról. A vásártéri sajtótájékoztatón Nyilas Mihály, a Tartományi Migrációs Tanács elnöke úgy nyilatkozott, hogy a 14 millió dináros tartományi támogatás szerdán a magyarkanizsai önkormányzat folyószámláján lesz.

Bojan Pajtić tartományi kormányelnök véleménye szerint a pihenőközpontba érkező embereknek és gyerekeknek minden segítséget meg kell adni ahhoz, hogy alapvető egészségügyi és higiéniai szükségleteiket kielégíthessék, és pihenten folytassák útjukat az általuk kiszemelt európai ország felé.

 

Bővebben:


http://www.magyarszo.com/hu/2816/vajdasag_magyarkanizsa/132280/A-seg%C3%ADts%C3%A9gny%C3%BAjt%C3%A1s-nem-politikai-k%C3%A9rd%C3%A9s.htm

http://pannonrtv.com/web2/?p=226138

http://www.rtv.rs/hu/politika/pajtic-szerint-t%C3%B6bb-p%C3%A9nzt-kell-adni-a-magyarkanizsai-t%C3%A1bor-fenntart%C3%A1s%C3%A1ra_634524.html

https://www.youtube.com/watch?v=n6PGaPWVTTI


Magyarkanizsa mindent megtesz, mégsem jó



A fényképeket Puskás Károly és Vladimir Jovanović készítette