Tűzoltóautót kapott Magyarkanizsa

2015.09.21.
 

Szeptember 18-án délelőtt dr. Bimbó Mihály magyarkanizsai polgármester átvette annak a tűzoltóautónak a kulcsait, amelyet a német Arbeiter Samariter Bund (ASB) ajándékozott a községnek, illetve a helyi Önkéntes Tűzoltó-egyesületnek többek között a menekültügyi helyzet során tanúsított segítségnyújtásért. Ez alkalomból az ASB elnöke, Knut Fleckenstein és Aleksandar Vulin munka- és szociális ügyi miniszter is a magyarkanizsai menekültek számára kialakított pihenőhelyre látogatott. Az újságíróknak a miniszter elmondta, korántsem biztosak abban, hogy a kanizsai táborra nem lesz szükség a továbbiakban, ezért egyelőre nem fogják bezárni.

A magyarkanizsai község menekültügyi megbízottját, Lackó Róbertet arról kérdeztük, mennyibe került a tábor felépítése, és mekkora adományokat kapott a tartományi és köztársasági szervektől.

– Nem hosszú a lista. A köztársaságtól egymillió-kétszázhatvanezer dinárt kaptunk, a tartományi kormánytól pedig tizennégymillió dinárt. A köztársaságtól ígéretet kaptunk további négymillió dinár támogatásra, reméljük, ez is hamarosan megérkezik. A tartomány által átutalt összegből egy mentőautót is fogunk vásárolni, mert ahogy azt a szerdai incidens során is tapasztaltuk, nincs elég jármű a községben erre a célra. Valamint egy univerzális takarító járműbe is lehetőségünk van ebből az összegből beruházni, ezt a Komunalac fogja használni a közterek rendbetételére – mondta Lackó Róbert, aki arról is beszámolt, hogy a határon lévő menekültek többsége elhagyta a községet, és valószínűleg a mai napra már nem is marad senki. Az autópályán lévő határt tegnap kiürítették, a beszélgetéskor tisztítási munkálatok folytak, amit a kishatáron folytatnak. Lackó Róbert reményét fejezte ki, hogy mégsem tartanak harminc napig zárva a horgosi határátkelők.

A migránsok okozta mezőgazdasági károkat illetően Halász Mónika községi mezőgazdasági megbízott felhívja a lakosság figyelmét, hogy a károkat továbbra is jelenthetik a községi mezőőrszolgálatnál, Huzsvár Dánielnél a 064/806-2080-as telefonszámon vagy a 024/875-166-os szám 204-es mellékén.

Bővebben:


http://www.magyarszo.com/hu/2834/vajdasag_magyarkanizsa/132927/T%C5%B1zolt%C3%B3aut%C3%B3t-kapott-Magyarkanizsa.htm http://pannonrtv.com/web2/?p=229207

https://www.youtube.com/watch?v=fMBhyn3hdM4




A fényképeket készítette: Puskás Károly építészmérnök