Közlemény

2015.12.01.
 

Az egyenjogúsági biztos ajánlásának megfelelően a 2015. augusztus 12-én a menekültekről sajtótájékoztatón elhangzott nyilatkozat miatt – amely a magyarkanizsai önkormányzat hivatalos világhálós honlapján is megjelent – nyilvánosan kérek elnézést a magam és a magyarkanizsai önkormányzat nevében.

Hangsúlyozom, hogy a nyilatkozattal a migránsokat/menekülteket nem állt szándékomban hátrányosan megkülönböztetni, azaz irányukban bármily módon gyűlöletet és erőszakot szítani, ellenséges és méltatlan légkört teremteni az önkormányzatunk területén átvonuló migránsokkal/menekültekkel szemben, sem megsérteni az emberi méltóságukat, és bármily módon támogatni a migránsokkal/menekültekkel szembeni előítéleteket.

Magyarkanizsa község, az itteni lakosság és a helyi önkormányzat a korlátozott lehetőségeihez mérten segítséget nyújtott és tettekkel tett tanúbizonyságot emberségéről és az idei év folyamán önkormányzatunk területén tartózkodott migránsok/menekültek iránti együttérzéséről, amint azt tette a korábbi évtizedekben is.

Ezt a közleményt közzé kell tenni a magyarkanizsai önkormányzat hivatalos világhálós honlapján.

Dr. Bimbó Mihály
polgármester



A magyarkanizsai polgármester közleménye