Komposztálási akció Magyarkanizsán

2016.01.12.
   

A magyarkanizsai önkormányzat az idei évben is megszervezi a komposztálási akciót, melynek keretében újabb 80 komposztláda kerül elhelyezésre a kertes házak udvarában.
A polgárok díjmentesen igényelhetnek komposztládákat, amelyekbe a háztartásukban felgyülemlő szerves hulladékot tudják összegyűjteni.
Ha Ön is szeretne komposztálni, hívja a magyarkanizsai városháza 024/875-166-os számának 225-ös mellékén Berec Sándort vagy írjon a berec@kanjiza.rs e-mail címre.
A ládákat a magyarkanizsai önkormányzat ingyenesen biztosítja az igénylőknek, akik jelentkezési sorrendben vehetik át azokat a helyi közösségekben. Jelentkezési határidő március 18.
A ládák átvétele előtt a gyorsított komposztálási eljárást kidolgozó Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont szakemberei rövid tanfolyamon ismertetik az eljárás lényegét az érdeklődőknek, akik a házi komposztálással egyrészt hasznos virágföldhöz jutnak, másrészt kevesebb háztartási hulladék kerül a szemetesükbe, nem utolsó sorban pedig pénzt takarítanak meg.
Óvjuk környezetünket! Komposztáljunk otthon!