Három kilométer aszfaltút épül hét településen

2016.03.10.
  

A magyarkanizsai önkormányzat az elmúlt három évben, az idei évre tervezettekkel együtt mintegy 70 millió dinárt fordított utak aszfaltozására. Csak 2016-ban 37 milliót látott elő erre a célra. A kivitelező hamarosan hozzálát a munkálatokhoz, melyek során valamivel több mint 3 kilométer utat aszfaltoznak ki Oromon, Kispiacon, Tóthfaluban, Oromhegyesen, Martonoson, Velebiten és Magyarkanizsán.

A részletekről Fejsztámer Róbert, az önkormányzat Gazdasági, pénzügyi és fejlesztési főosztályának vezetője a magyarkanizsai Kisvasút utcában megtartott terepi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a cserépgyárból a cserepet és téglát a vasútállomásra szállító valamikori kisnyomtávú vasútvonal nyomvonalán kiépült utca mintegy 350 méter hosszú és 4 méter széles aszfaltutat kap. Elmondása szerint ennek a beruházásnak precedens értéke van, hiszen először történt meg, hogy egy útépítésben egy vállalkozó is szerepet vállalt. Az aszfaltozás költségeinek 30 százalékát, másfél millió dinárt ugyanis a Kisvasút utcában működő Rosan csaptelep-gyár biztosította.

Fejsztámer Róberttól megtudtuk még, hogy ha az időjárási körülmények és a belvíz nem akadályozzák a munkálatokat, két hónap alatt a Kisvasút utcában és a község többi településén is befejezik az aszfaltozási munkálatokat.

Bővebben:


Három kilométer aszfaltút épül a község hét településén

37 millió dinárt költenek útaszfaltozásra Magyarkanizsán

Utak aszfaltozása Magyarkanizsán

Új aszfaltutak Magyarkanizsa községben


Aszfaltút az egykori kisvasút helyén



Fotó: Puskás Károly építészmérnök