Magyarkanizsa ismét 5 millió dinárt kap a NIS-től

2016.03.31.
  

А Szerbiai Kőolajipari Vállalat (NIS) március 29-én együttműködési szerződést kötött Magyarkanizsa önkormányzatával arról az 5 millió dinárról, mely összegre nemkormányzati szervezetek és polgári csoportosulások pályázhatnak sport, tudományos, környezet- és szociális védelmi projektumaik kivitelezéséhez az Együtt a közösségért projektum keretében.

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat 2009-ben kezdett segítséget nyújtani a helyi önkormányzatoknak, hogy sporttevékenységekre, tudományra, környezetvédelemre, szociális védelmi projektumok sikeres kivitelezésére ösztönözze a területükön működő civil szervezeteket.

A NIS igyekszik ugyanis arra törekedni, hogy megőrizze a jó kapcsolatot azon községek önkormányzataival, amelyekben gazdasági érdekeltsége van, ahogy arra is, hogy az ilyen és ehhez hasonló projektjeivel az ott élő embereket és a közösséget is támogassa. Ezért az érintett önkormányzatok segédletével minden évben pályázatot ír ki azokon a területeken, ahol működik.

A támogatási összegek odaítélése 2013 óta teljes egészében nyilvános pályázatok útján történik. Az együttműködési szerződést aláírt községek területén működő civil szervezetek, polgárok csoportjai saját önkormányzatukhoz fordulhatnak támogatásért, a beadványokat pedig az önkormányzat és a vállalat képviselőiből összeállított bizottság bírálja el.