Wellnesstartalommal bővül a Tisza-part

2016.04.21.
 

Az önkormányzat az elmúlt évben dolgozta ki azt a projektumot, amely a magyarkanizsai Tisza-part turisztikai fejlesztését irányozza elő. A tervdokumentáció több részprogramból áll össze, ide tartozik a többi között a kajakházban épülő oktatóközpont, a gyermekmedence újjáépítése és bővítése, a sportpályák felújítása és a kemping rendezése is.

A medencék újjáépítéséhez készült tervet ismertette Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község gazdasággal, pénzüggyel és fejlesztéssel megbízott tanácstagja.

– Az elmúlt húsz évben nem volt jelentősebb beruházás, amely a medence felújítását, karbantartását célozta volna meg, és az állapota annyira leromlott, hogy nem lehet biztonságosan használni. Ezért tulajdonképpen már nem is felújításról, inkább újjáépítésről beszélhetünk – mondta Fejsztámer Róbert. – A befektetés összege megközelítőleg 19,5 millió dinár, amely tartalmazza a teljes infrastruktúra cseréjét a medence körül és alatt, valamint a wellnesstartalmakkal való bővítést – vizes dögönyöző kutakat, csúszdát terveztünk a már meglévő objektumhoz. Elsősorban gyerekeknek, fiataloknak szóló tartalmakkal bővítjük a már meglévő fürdőhelyet. Mivel maga a medence árterületen van, és szezonális tartalomról beszélünk, ezért a beruházások minden egyes tétele mozgatható lesz, tehát ha árvíz jön, minden elemet le lehet szerelni, és raktározni az új szezon kezdetéig – tette hozzá Fejsztámer.

A takarítás és a táborhelyek rendezése már megkezdődött a Tisza-parton, készülnek a magyarkanizsaiak a május elsejei rendezvényre és a sátorozásra. A medence körüli munkálatok becsült időtartama egy hónap, június elején már új tartalommal szeretné indítani az önkormányzat a strandszezont.

Bővebben:


Wellnesstartalommal bővül a Tisza-part

A strandidényre megújul és megszépül a Tisza-parti medence

Megújul a magyarkanizsai medence a strandon