Korszerűsítik és bővítik a magyarkanizsai medencét

2016.06.03.
  

A magyarkanizsai strandon, ha az időjárás is engedi, június 6-án megkezdődik a medence korszerűsítése és kibővítése. A kivitelezésre három cég jelentkezett, a legkedvezőbb árajánlatot a helybeli Szalma-Bau cég nyújtotta be. A helyszíni sajtótájékoztatón a munkálatok részleteiről tájékoztatták az újságírókat.

A két évtizeddel ezelőtt épült medence mára fürdőzésre alkalmatlanná vált. Ezért döntött az önkormányzat annak teljes felújítása és kibővítése mellett. A kivitelező cég július 31-re vállalta a felújítás befejezését. Az önkormányzat két rossz megoldás közül választhatott. Megítélése szerint a rosszabb megoldás az lett volna, ha elhanyagolt állapota miatt a teljes nyári idényre bezárják a medencét, ezért a kevésbé rossz mellett döntött. Fejsztámer Róbert, a Gazdasági, fejlesztési és pénzügyi főosztály vezetője: “A másik rossz megoldás pedig az, hogy fél nyarat elveszünk, fél szezont elveszünk, lezárjuk a medencét az építési munkálatok miatt, és bízva abban, hogy augusztusban, szeptemberben még lesz jó idő, a polgároknak még lehetőségük lesz másfél-két hónapig használni a vadonatúj medencét.”

Mivel a munkálatok idején már megkezdődik a fürdőidény, a kivitelező külön figyelmet fordít a biztonságra, hogy senki, de főleg a gyerekek ne kerüljenek veszélybe a strand közepén zajló építkezés miatt.

Bővebben:


Kezdődik a medence felújítása

Újul és bővül a Tisza-parti medence




Fotó: Puskás Károly építészmérnök