Rendhagyó iskolai óra az EU-ról

2016.06.08.
 

Az Európai Unióról tartottak rendhagyó nyílt iskolai órát június 7-én Magyarkanizsa főterén. A polgármester-helyettes és a Tisza menti Információs Fejlesztési Központ, azaz az ICR szakmunkatársa az Unió működésével ismertette meg a hetedik osztályos tanulókat.

Az eseményre a Európai-díj Európai Diploma fokozatának elnyerése apropóján került sor, amelyet Magyarkanizsa, Szerbiában egyedüli önkormányzatként tavaly kapott meg az Európa Tanácstól. A szintén díjazott magyarországi Ajka után Magyarkanizsára is elhozták a díj leírását tartalmazó pannókat, amelyekről megismerhették a kapott díjat és részben magát az uniót is.

Az európai elismerést tavaly személyesen Huzsvár Ervin polgármester-helyettes vette át Strassburgban, mégpedig azokért a kapcsolatokért, amelyeket Magyarkanizsa 10, közöttük 9 uniós testvárvárosával kiépített. A 13-14 éves diákokat elsősorban az érdekelte, mikor válik Szerbia az EU teljes jogú tagjává és milyen előnyök származnak ebből. A pontos válaszra természetesen még várniuk kell.

Bővebben:


Az Európa-díj megismertetése a diákokkal

Rendhagyó iskolai óra az EU-ról




Fotó: Puskás Károly építészmérnök