Fejsztámer Róbert a polgármester

2016.06.10.
 

A magyarkanizsai községi képviselő-testület június 9-i alakuló ülésén megválasztották az önkormányzat végrehajtó szerveit. A Községi Választási Bizottság jelentésének elfogadása után hitelesítették a képviselők mandátumait, majd letették a képviselői fogadalmat. Titkos szavazással Miloš Kravić, a Szerb Haladó Párt (SNS) jelöltje személyében megválasztották a községi képviselő-testület új elnökét, aki átvette az ülés vezetését frissen megválasztott helyettesével, Szarapka Edével, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) jelöltjével együtt.

A község alapszabályának, a Községi Tanácsról szóló rendeletnek és a kkt ügyrendi szabályzatának módosítása után került sor a polgármester megválasztására. Helyettesét és a Községi Tanács hét tagját már az új polgármester, Fejsztámer Róbert javasolta. Magyarkanizsa polgármester-helyettese a jövőben Nebojša Rakić menedzser, az SNS tagja lesz.

A Községi Tanácsba a VMSZ öt valamint az SNS két tagja került. A gazdasági és mezőgazdasági ügyek irányításával Huzsvár Ervin eddigi polgármester-helyettest bízták meg. A közoktatást Kávai Szabolcs történelemtanár, eddigi tartományi képviselő irányítja majd. Teslić Zoran fiatal oromhegyesi pedagógusra bízták az ifjúsági és sportügyek vezetését, a tájékoztatásért és a nemzetközi kapcsolatokért pedig Bödő Marianna felel majd. Csikós László, a szociálpolitikai minisztérium eddigi államtitkára kapta meg a szociális és egészségvédelmi tárcát. A haladók közül Radomir Milojević lett a környezetvédelmi megbízott, Marko Ždero pedig a kommunális tevékenységeket és a közműveket felügyeli.

Fejsztámer Róbert polgármester elmondta: úgy érzi jó csapatot sikerült összeállítania, ami nem jelenti azt, hogy más nevek nem jöhettek volna számításba, de addig, amíg konkrét eredmények nincsenek az új összetételű községi vezetés mögött, bízni kell annak sikerességében.

Bővebben:


Fejsztámer Róbert Magyarkanizsa új polgármestere

Fejsztámer Róbert az új polgármester




Fotó: Puskás Károly építészmérnök