Екипе из суседних земаља, Мађарске, Румуније и Словачке, такође су се ухватиле варјаче и показале своје умеће кувања рибље чорбе.
Сваке године у првој половини августа трг иза зграде месне заједнице у Мартоношу буде испуњен екипама које воле да кувају. Био је велики број људи и ове године, који воле не само да једу већ и да кувају рибљу чорбу.
Већ дужи низ година на манифестацији заступљени су и становници Алђеа, побратимског насеља у Мађарској. Ове године је рибљу чорбу за екипу кувао градоначелник насеља Арон Молнар.
“Наравно, пошто је Алђе 8 километара од Сегедина, кувамо рибљу чорбу на сегедински начин, али се усуђујем рећи, да у рибљој чорби из Алђеа има нешто посебно, надам се да ће жири то приметити, тако да кувамо најбољу алђешку рибљу чорбу.”
Организатори су екипама на лицу места обезбедили рибу и зачине.
Јанош Егето, Председник Удружења спортских риболоваца “Шаран” из Мартоноша каже: “Половина данашњих најбољих кувара, односно половина од 73 екипа биће награђена златом, сребром и бронзом. Десет екипа ће добити злато, десет сребро и бронзу, а биће награђена и најбоља слатка и слана пецива. На крају ће три најбоље екипе добити пехаре.”
За добро расположење током поподнева побринули су се Анамари Данч и Саболч Кадар.
73 екипа кувало рибљу чорбу у Мартоношу
|