Млади прогурали 11 идеја

15.08.2016.
 

Настављена је успешна сарадња локалне самоуправе општине Кањижа и Дивац омладинског фонда, па су уручени симболични чекови и потписани уговори са носиоцима пројеката. Овог пута подршку је од 14 поднетих пројеката формалних и неформалних омладинских група добило 11 пројеката за које је распоређено 900.000 динара.

Члан Општинског већа Кањиже за ресор омладине и спорта Зоран Теслић и координатор Дивац омладинских фондова општине Кањижа Оливер Остојин наглашавају да од почетка сарадње са Фондацијом Ана и Владе Дивац, фондом у Кањижи руководи 10 младих волонтера. Они одлучују о резултатима конкурса који је ове године расписан трећи пут, а до сада је од 50 поднетих пројеката реализовано 38.

У овој години из општинске касе је издвојено 500.000, а из Фондације Ана и Владе Дивац 403.000 динара. По пројекту је највише могло да се оствари 100.000 динара. Средства за реализацију пројектних идеја добили су млади из седам насеља кањишке општине и она ће бити утрошена по предложеним идејама за активности младих на санацији објеката омладинских друштава и спортских клубова, као и за набавку неопходних средстава за делатност младих.

Све то треба да се заврши до 30. новембра, а носиоци пројеката у релаизацију улажу свој рад или средства у вредности половине добијеног новца из Дивац омладинског фонда.

Више информација:


Млади прогурали 11 идеја

Подршка за 11 пројектних идеја младих




Фото: Карољ Пушкаш грађевински инжињер