Кањижа добила подршку програма “Европа за грађане и грађанке”

14.06.2017.
  

Локална самоуправа Кањиже је успешно конкурисала на конкурсу “Европа за грађане и грађанке” те је освојила 20 хиљада евра подршке за развој односа са братским градовима.

Осим Кањиже као носиоца пројекта, још три братска града, Кишкунхалаш и Фелшожолца из Мађарске те Краловски Хлмец из Словачке ће захваљујући овом пројекту унапредити своју сарадњу. У Кањижи ће се одржати омладински камп за средњошколце од 18 до 26 јуна. С обзиром да се ради о подршци ЕУ, осим упознавања ће главни циљ бити развој европског грађанства, сарадња европске омладине и развој међунационалне сарадње.

Градоначелник Кањиже Роберт Фејстамер је изјавио како се јако радује успеху пројекта, јер ће се садржајно моћи обогатити “Камп без граница” – изјавио је на данашњој конференцији за штампу.

Конкурс смо тако и темпирали, у нади да ћемо га освојити, како би се поклопио са ИИИ “Капом без граница” чији је главни организатор Покрајински секретаријат за образовање, а који такође представља надметање средњошколаца и одвија се у знаку њихове међусобне сарадње. Настојимо да спојимо ове две манифестације, и прекограничну са мешовитим групама из Мађарске и Словачке, те да их заједничким програмима приближимо ученицима српских односно војвођанских школа – рекао је Фејстамер.

Више информација:


Кањижа добила подршку програма “Европа за грађане и грађанке”

Камп без граница у Кањижи




Фото: Карољ Пушкаш грађевински инжињер и SOTIfoto