Aжурирањe дела јединственог бирачког списка

23.04.2014.
   

У циљу ажурирања дела јединственог бирачког списка за општину Кањижа Општинска управа општине Кањижа позива грађане општине Кањижа

 

1. да изврше проверу чињенице да ли су уписани у део јединственог бирачког списка за општину Кањижа, односно проверу својих података уписаних у део јединственог бирачког списка за општину Кањижа, и то:

             име и презиме бирача,

             име од једног родитеља бирача,

             ЈМБГ бирача,

             датум и место рођења бирача,

             пол бирача,

             место пребивалишта и адреса бирача,

             страна држава у којој бирач има боравиште,

             место боравишта и адреса бирача у иностранству и

             место боравишта за интерно расељена лица.

 

2. Моле се грађани општине Кањижа, да уколико имају сазнања о чињеници смрти неког лица (члана уже или шире породице, даљег сродника, познаника) које се и даље води у јединственом бирачком списку и коме је достављено обавештење за гласање на парламенталним изборима одржаним 16. марта 2014. године, ту чињеницу на законом прописан начин пријаве овлашћеном лицу за ажурирање и вођење бирачког списка.

 

3. Моле се лица са стално пријављеним боравиштем у иностранству да предузму активности код надлежног органа унутрашњих послова и ОДЈАВЕ се са адресе пребивалишта у Кањижи, уколико су отуђила - продала своје непокретности, чиме је престао основ да имају пријављено пребивалиште у општини Кањижа.

 

Законом су утврђене обавезе грађана, и то:

- у случају промене адресе становања грађанин је дужан да у року од 8 дана пријави промену адресе становања у полицијској станици која о насталој промени обавештава лице надлежно за вођење бирачког списка;

- у случају промене личног имена грађанин је дужан да у року од 8 дана пријави промену личног имена у надлежној  полицијској станици која о промени обавештава лице надлежно за вођење бирачког списка.

Позивају се чланови уже и шире породице да информишу сроднике који константно бораве у иностранству о наведеном.

Увид у јединствени бирачки списак, грађани општине Кањижа могу извршити лично, у услужном центру Општинске управе општине Кањижа (канцеларија бр. 2), Главни трг бр. 1, радним данима од 08.00 до 14.00 часова или електронским путем на званичној интернет презентацији општине Кањижа www.kanjiza.rs, Е/services/Бирачки спискови – уписом јединственог матичног броја грађана!



Позив грађанима