Поклон прворођеним бебама у општини

13.03.2019.
 

Прворођене бебе у 2019. години обишао је и у име локалне самоуправе даривао председник кањишке општине Роберт Фејстамер. Прворођена девојчица је Аделина Тоска из Мартоноша, док је прворођени дечак Марк Перпауер из Трешњевца.

Уз букете цвећа мајкама, породице прворођених беба добиле су једнократну помоћ у износу од 50.000 динара, а према речима Фејстамера ово је само један један од видова подршке породицама са децом. Родитељи свих принова добијају једнократну помоћ од 15.000 динара и беби пакете у вредности 3.000 динара са неопходним потрепштинама за новорођенчад.

- Сваке године по традицији посећујемо прворођену девојчицу и дечака, али много је важније да локална самоуправа има континуитет активности у подршци породицама са децом. Поред једнократних давања за децу обезбеђујемо подршку у предшколском узрасту, регресирању трошкова путовања за средњошколце и издвајања за стипендије за студенте. Надам се да ће ове активности локалне самоуправе допринети да породице остају и обезбеђују егзистенцију на подручју наше општине, али и да ће многи од оних који су отишли да погледају имају ли бољу будућност у иностранству, одлучити да се врате - каже Фејстамер.

Више информација:


Прворођеним бебама у Кањишкој општини по 50.000 динара

Председник општине посетио прворођене бебе у 2019.




Фото: Карољ Пушкаш