Почела обука за службенике

18.04.2019.
 

Национална академија за јавну управу Републике Србије почела је са обукама за запослене у јединцима локалне самоуправе. Прва у низу је тродневна обука у Кањижи на тему искуства у примени новог Закона о управном поступку, у којој учествују представници општинских управа из Кањиже, Суботице и Инђије, а одржава се у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Кањижи.

Директор Националне академије за јавну управу Дражен Маравић је нагласио важност стручног усавршавања службеника у оквиру реформе јавне управе и пружању ефикасније услуге грађанима и привреди. Учесницима обуке обратили су се и председник кањишке општине Роберт Фејстамер и начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач, а присуствовали су заменик председника општине Кањижа Небојша Ракић и председник Скупштине општине Кањижа Милош Кравић.

Ова обука обезбеђује унапређење знања и вештина службеника за вођење управног поступка и решавање у управним стварима. Дражен Маравић је истакао да је циљ обуке унапређење ефикасности управног поступања и превазилажења постојећих проблема у примени нових законских решења у погледу рокова, достављања, основних начела поступања, одговорности државних органа и службеника, и друго.

Више информација:


Почела обука за службенике

Правно саветовање у Кањижи

Обука запослених у јединицама локалне самоуправе




Фото: Карољ Пушкаш