Циљеви општине Кањижа на Европској недељи региона и градова у Бриселу

13.09.2019.
   

Општина Кањижа је добила прилику да учествује на Европској недељи региона и градова у Бриселу да би представила  пројекат Youth&SPA. Пројекат води општина Хевиз у Мађарској и њен циљ је да покрене транснационални и међугенерацијски дијалог између младих људи и доносилаца одлука.

Током наше јединствене радионице, пружићемо прилику доносиоцима одлука да се укључе у дијалог са младима, представницима цивилних организација и другим стручњацима, на обострану корист. Циљ сесије је да се нађе заједничко решење за изазове са којима се суочавају рурални градови и унапреди укључивање младих у процесе доношења одлука на локалном, националном и европском нивоу. Истовремено, желимо да утичемо на отвореност доносилаца одлука према идејама и потребама младих.

Током радионице ће се дискутовати о четири главна проблема: активности грађења заједнице у руралним градовима; миграција младих; могућност покретања Савета младих и недостатак интересовања код младих за процесе доношења одлука и ЕУ. Општина Кањижа ће учествовати на радионици Унапређење атрактивности руралних градова и ЕУ за младе. Желели бисмо да скренемо пажњу на то да мали рурални градови такође нуде добре прилике младима,  а које се тичу запошљавања, заснивања породице и квалитета живота. Такође нам је значајно да млади покажу иницијативу и интересовање за локалне процесе у којима својим учешћем могу утицати на будућност општине.