Библиотека наставља рад

23.04.2020.
 

Министарство културе и информисања упутило је Препоруку свим библиотекама, архивима, музејима и галеријама у Србији да од среде, 22. априла 2020. године наставе рад, уз стриктно поштовање свих превентивних мера прописаних од Владе Републике Србије које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 током трајања ванредне ситуације.
Штаб за ванредне ситуације општине Кањижа је усвојио ову препоруку и донео Закључак о наставку рада установа културе: Библиотеке „Јожеф Атила“ Кањижа, почев од 27. априла, радним данима од 08.00 до 13.00 часова, уз обавезну примену свих превентивних мера од утицаја на безбедност и здравље запослених.
Установa je дужнa да запосленима обезбеди примену свих превентивних мера од утицаја на безбедност и здравље запослених, а посебно оних који се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 (држање социјалне дистанце, дезинфекција и употреба заштитних средстава тј. маски и рукавица), као и мера које се односе на максималан број лица која могу да бораве у затвореном простору, полазећи од делатности установе и функционалног уређења простора, посебно са аспекта организације рада у условима епидемије.



Закључак Општинског штаба за ванредне ситуације општине Кањижа о наставку рада библиотеке