Ново улагање крај базена на Штранду

16.06.2020.
 

У току су радови на кањишком Штранду крај базена на обали Тисе у циљу побољшања услова за одмор и разоноду. Радове је обишао председник кањишке општине Роберт Фејстамер, који је изјавио да је ово ново значајно инфраструктурно улагање после неколико година.

– Мислим да је јако битно да увек нешто ново дајемо посетиоцима из наше средине, и туристима који долазе из околине и иностранства, који долазе овде поред Тисе. Овај пројекат локалне самоуправе финансијски је подржан од стране Министарства трговине и туризма Републике Србије у вредности три милиона динара, а потребно сопствено учешће је дала локална самоуправа општине Кањижа – рекао је Фејстамер.

Улагање се односи на уградњу новог гранитног плочника, постављање нових клупа, столова и 10 тенди, а радове изводи предузеће ДОО “Баумонт” из Бачке Тополе.

– Додатни садржај је неопходан, јер најчешће родитељи седе на клупама па пазе своју децу који су унутар базена, па смо настојали да обезбедимо угодније услове док чекају децу. Са друге стране, пошто ће све изгледати јако модерно, надамо се да ће омладина у томе видети додатни садржај и који је привлачан, не само у време када се користи базен него да ће живот поред Тисе живнути и у вечерњим сатима – очекивања су председника општине Фејстамера.

У ишчекивању почетка летње сезоне Штранд је уређен, а према речима Фејстамера, уложено је доста труда да све буде у реду. Почетак сезоне је планиран 15. јуна, али епидемија је мало пореметила динамику и са планираним радовима краја базена који су требали да се заврше још почетком јуна, међутим, тендерска процедура је касније завршена и уговор са извођачем склопљен, па треба сачекати још две-три недеље за обављење свих радова.

Више информација:


Уређује се штранд у Кањижи

Ново улагање на Штранду у Кањижи