Пакет за бебе – за прво-, друго- и трећерођено дете од 1. јула 2014. године

07.07.2014.
   

Саопштење

Општинско веће општине Кањижа дана 19. јуна донело је одлуку да се од 1. јула 2014. године додели пакет за прво-, друго- и трећерођену бебу. Ове мере су предвиђене у Акционом плану за популациону политику за 2014–2016. годину.

Право на пакет за новорођене бебе ће имати родитељи, којима ће бити утврђено право на новчану помоћ од 15.000 динара.

Пакет садржи укупно 10 комада производа (козметику, средства за хигијену) за прве дане бебиног живота, који су неопходне за хигијену бебе (а то су: Павловићева крем, капи за нос, влажне марамице, Оцтенисепт (за негу пупке), беби сапун, шведска пелена, термометар, Д3 витамин, памучне пелене (2 ком.), Еффералган-чепићи).

Захтев за пакет се може предати у Услужном центру Општинске управе  (у соби 2) код запослене задужене за дечји додатак, сваког радног дана од 9–14 часова, након што се мајке врате из породилишта. Захтеве можете  предате и запосленима у месним канцеларијама у насељима општине Кањижа. У том случају ћемо у року од 3 дана уручити пакете преко месне канцеларије.

Пакет може преузети и отац детета, уз потписивање потврде о пријему (уз показивање личне карте на увид).

Све информације можете добити: на телефону 875-166 – локал 227, или на телефону 874-689, односно у свим месним канцеларијама у насељима општине Кањижа.

Уз захтев треба да се приложи фотокопија личне карте мајке, односно фотокопија матичне књиге рођених за прво-, односно другорођено дете - (за прворођено дете довољно је само фотокопија личне карте мајке).

Више информација: 


https://www.youtube.com/watch?v=bFeixzPWRkk