Рвачка академија у Кањижи- капитално улагање за будућност талената

22.09.2020.
 

Градилиште Војвођанске рвачке академије у Кањижи обишао је председник Скупштине АП Војводине и Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор, заједно с председником кањишке општине Робертом Фејстамером и управитељем Фондације „Војвођанска рвачка академија” Золтаном Балинтом, уверивши се у то да радови који су започети пре 40 дана добро напредују. Новац за изградњу Војвођанске рвачке академије обезбеђен је донацијом из Мађарске.

Пастор је изјавио да ће објекат Војвођанске рвачке академије бити импозантан, на око 3.000 квадратних метара, да је укупна вредност инвестиције око 300 милиона динара, или 2,6 милиона евра, а да ће практично омогућити систематско бављење рвањем јер ће академија окупљати око 50 најталентованијих поклоника тог спорта. Осим услова за тренинге, Војвођанска рвачка академија ће имати и интернат за смештај и школовање полазника.

Председник кањишке општине Роберт Фејстамер истакао је да је изградња спортске инфраструктуре важна за Кањижу, где је спорт одувек био на значајном месту.

Он је додао да је та инфраструктура регионалног карактера јер ће бити у функцији побољшања квалитета рвачког спорта

Управитељ Војвођанске рвачке академије и председник Скупштине Рвачког савеза Србије Золтан Балинт уверен је у то да ће објекат бити завршен до 10. августа идуће године, да би могао да прихвати најталентованије рваче почетком наредне школске године.

Више информација:


Рвачка академија у Кањижи- капитално улагање за будућност талената




Фото: Пушкаш Карољ