Обука о коришћењу програма е-Туриста у општини Кањижа

29.09.2020.
 

За пружаоце услуга туристичког смештаја гостију у општини Кањижа организована је обука о коришћењу програма е-Туриста. У кањишкој општини је регистровано 15 пружалаца услуга смештаја, а овај програм омогућава им да се свим надлежним органима обраћају да лакше обаве неопходне административне послове.

– Коришећње програма е-Туриста ће нам олакшати посао. Одлазак у МУП неће бити потребан, нећемо посебно морати да шаљемо податке Статистичком заводу у Суботици, што смо радили месечно, тако да ће сигурно бити лакше него до сада – каже Ева Барат Леко (Пансион “Фемили”).

Члан Општинског већа Кањижа за ресор туризма Жомбор Ујвари констатује да је е-Туриста једна савремена апликација у оквиру Министарства туризма, која свима олакшава посао, тако да се због тога неће морати чекати у реду, пошто предузетници неће морати да иду лично до одређених институција, него ће путем апликације вршити пријаву и одјаву гостију, обавезе у вези категоризације и све што обухвата овај сегмент привређивања.

– Коришћењем ове апликације сваки туристички промет се евидентира у редовном режиму, и онда ћемо имати транспарентну слику шта се дешава. Наравно, и до овог тренутка смо имали једну добру слику и добре обичаје, али сад стварно сваки дан можемо да добијемо релевантне информације.  – каже Ујвари.

Више информација:


Обука о коришћењу програма е-Туриста

Обука о коришћењу програма е-Туриста у општини Кањижа – Инфо Тв




Фото: Пушкаш Карољ