Бесповратна подршка за газдинства

10.11.2020.
 

Са 22 пољопривредна газдинства из кањишке општине за две линије подршке склопљени су уговори о додели бесповратних средстава у укупном износу од 4,5 милиона динара. Председник општине Роберт Фејстамер уговоре је потписао са носиоцима пољопривредних газдинстава, о додели средстава за набавку машина, уређаја и опрема за наводњавање, као и за набавку квалитетних приплодних грла у сточарској производњи.

Пољопривредници конкурисали су на јавни позив Буџетског фонда за развој пољопривреде и рурални развој општине Кањижа у 2020. години. За опрему за наводњавање намењено је три милиона динара, а за куповину приплодних грла за сточарство 1,5 милион.  Планирана средства за ове две линије подршке су у потпуности искоришћена, а председник општине Фејстамер је рекао да то значи да је важно да ове линије и у наредном периоду буду отворене. Он је додао да ће крају јануара или почетком фебруара уследити потписивање уговора са пољопривредним газдинствима за још три линије подршке које још нису затворене, а да се за пет линија подршке сваке године из буџета локалне самоуправе даје бесповртано око 10 милиона динара.

- Ове линије подршке су одређене у консултацији са цивилним организацијама и удружењима која окупљају пољопривреднике. Локална самоуправа додатно обезбеђује подстицајна средства, поред тога што преко Фондације „Просперитати” јако пуно пољопривредника добија бесповратна средства, а са друге стране подстицајна средства су обезбеђена преко покрајинских конкурса, док локална самоуправа покрива оно што Покрајина и „Проспреритати” пропусте – рекао је Фејстамер.

Више информација:


Бесповратна подршка за газдинства у општини Кањижа

Бесповратна средства за пољопривредна газдинства – Info Tv




Фото: Пушкаш Карољ