Продужење радног времена, примена до 25. децембра

22.12.2020.
 

Влада Републике Србије усвојила је најновије препоруке Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19, према којима ће радно време тржних центара, продавница гардеробе, кладионица, коцкарница и дечјих играоница од понедељка до петка бити до 20 часова. Радно време угоститељских објеката, и то кафића и ресторана, такође ће бити од понедељка до петка до 20 часова, с тим да у времену од 17 до 20 часова није дозвољена било каква музика унутар локала, без изузетка. Такође, радним данима до 20 часова могу да раде фризерски и козметички салони, салони за негу лепоте, као и објекти из области спорта и рекреације – теретане, фитнес центри, базени, спа центри, балони за фудбал, кошарку, тенис или било који други рекреативни спорт.

Нове мере ступају на снагу данас 21. децембра и биће на снази до петка, 25. децембра, а надлежне инспекције ће контролисати поштовање свих мера. У складу са раније донетим мерама, угоститељским објектима дозвољено да обављају делатности доставе хране нон стоп, 24 сата, седам дана у недељи, као и осталим привредницима чија је то основна делатност. Такође, апотеке и бензинске пумпе (делатност продаје горива) могу да раде нон-стоп, свакога дана без ограничења. Ординације и лабораторије које пружају медицинске услуге могу да раде током читавог дана, укључујући и викенд. Продавнице прехрамбене индустрије, трговинске радње, малопродајни објекти као и трафике, киосци и слично, где се по правилу не улази у објекат приликом куповине, могу радити и радним данима и викендом до 21 час. Објекти и установе из области културе – биоскопи, позоришта, музеји и галерије, почев од данас 21. децембра, могу да раде сваког дана до 21 час.

Општина Кањижа се придружује апелу Владе Републике Србије и Кризног штаба да се сви  грађани  понашају одговорно и да штите своје здравље и здравље своје породице. Поштовањем мера и одговорним понашањем, чувамо и наш здравствени систем. Епидемиолошке мере и препоруке, које се односе на обавезу ношења заштитне маске у свим затвореним просторима и на отвореном уколико није могуће обезбедити дистанцу, редовно прање руку, држање прописаног растојања између људи, дезинфекција свих површина, као и често проветравање просторија, остају на снази.