У Кањижи остварена бројна улагања, упркос потешкоћама

18.12.2020.
           

Током протекле године у општини Кањижа остварено је неколико мањих улагања, али истовремено је епидемија коронавируса оставила трага и у буџету локалне самоуправе, рекао је председник општине Роберт Фејстамер у својој годишњој оцени.

Ове године обновљена је водоводна мрежа у Малим Пијацама, остварена су улагања усмерена на енергетску ефикасност свих вртића у општини, а могла би бити довршена и обнова дела деонице пута између Тотовог Села и Долина. Надаље је рекао да се мора одложити неколико великих улагања у области инфраструктуре, попут обнове путних мрежа и приступних путева у општини.

Већина средстава из буџета општине Кањижа такође је преусмерена на социјалну и здравствену заштиту. Фејстамер је рекао да су, иако је епидемија утицала и на туризам, капацитети на обалама Тисе у општини били током лета готово у потпуности попуњени.

„У сваком случају, настављамо предвиђати и планирати главне инвестиционе пројекте који су изостали ове године. Овде углавном говорим о обнови путева, али наравно, и пројекти за развој туризма, који су изостали ове године, као што је планирање велнес центара, изградње хотела, обнове парка, све ове пројекте ми развијамо даље и планирамо за 2021. годину. Надам се да ћемо имати пуно успешнију, пуно јачу, финансијски и конкурсно успешнију 2021. годину.” рекао је Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа.

Више информација:


У Кањижи остварена бројна улагања, упркос потешкоћама