Опремљен боравак за стотину ђака у школи

01.03.2021.
 

Захваљујући донацији Националног савета мађарске националне мањине обновљене су и опремљене учионице за дневни боравак ђака у Основној школи „Јован Јовановић Змај“ у Кањижи. У опремање дневног боравка у два објекта кањишке школе, у згради „Ади“ и „Змај“ утрошено је 1,4 милиона динара.

Дневне боравке основаца у кањишкој школи посетили су председница Извршног одбора Националног савета мађарске националне мањине Анико Јерас и председник кањишке општине Роберт Фејстамер са сарадницима.

Услугу дневног боравка користи око сто ученика, по педесетак у оба објекта, а директор школе Золтан Сепеши објашњава да са њима раде четири просветна радника, што је велика одговорност и за њих и за ученике, због епидемије изазване коронавирусом.

Услуга дневног боравка подразумева помоћ у учењу, исхрану и занимације како би што угодније и корисно провели време и према речима директора Сепешија, ово улагање омогућава развој сва три аспекта дневног боравка.

Председник кањишке општине Роберт Фејстамер изразио је задовољство због развоја дневних боравака за децу предшколског узраста и ученике основних школа, као и захвалност да је овај програм Националног савета мађарске националне мањине обухватио и ову средину. Поред играчака за кориснике дневног боравка учионице су опремљене паметним таблама и телевизорима, као и другом опремом за учење.

- Ђаци у дневном боравку највише времена проводе у игри, али мислим да је то неопходно, јер у овим условима немају довољно времена да се упознају. Часови су скраћени због пандемије тако да са овим пројектима у добрим условима који су обезбеђени добијају могућност за учење, упознавање и дружење - рекао је Фејстамер.

 

Више информација:


Опремљен боравак за стотину ђака у школи у Кањижи

Oбновљен дневни боравак ОШ „Ј.Ј.Змај“ у Кањижи

Опремљени дневни боравак за ђаке у кањишкој ОШ “Јован Јовановић Змај“




Фото: Пушкаш Карољ